PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε την «Δημοκρατική Ευθύνη»


Τον νέο πολιτικό φορέα «Δημοκρατική Ευθύνη» παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, παρουσία του πρώην υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς το καινούριο», ενώ υπογράμμισε ότι «είμαστε βαθιά ενωτικοί και βαθιά ανανεωτικοί».

«Ενότητα χωρίς ανανέωση δεν δίνει καμία λύση. Η ένωση για να φύγει η λαίλαπα των “άλλων”, οδηγεί μόνο στον εθνικό διχασμό. Η εποχή των σωτήρων τελείωσε. Είμαστε εδώ σήμερα γιατί άνθρωποι σαν εσάς, σαν εμάς, διψούν για να προσφέρουν» συμπλήρωσε.

Τον νέο πολιτικό φορέα παρουσίασαν πέντε νέοι άνθρωποι από την Αθήνα και την περιφέρεια, καθώς και ο Αλ. Παπαδόπουλος, ο οποίος συνέταξε και το πρόγραμμα σε πέντε βασικούς τομείς.

Αφού αναφέρθηκε στις ευθύνες των κυβερνήσεων τη δεκαετία 2000-2010, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Ευθύνης βρέθηκαν άνθρωποι που είναι επώνυμοι στις πόλεις και τα χωριά τους, στη δουλειά τους. Άνθρωποι που φιλοδοξούν προσθετικά όλοι μαζί να καλύψουν ένα κενό και να προσφέρουν ένα κεφάλαιο αξιοπιστίας στην πολιτική που τόσο λείπει».

«Δεν ιδρύθηκε κάποιο νέο κόμμα, ένα άλλο κόμμα ακόμα. Ούτε στόχος μας είναι να ανακυκλωθούν παλιά κόμματα και να παρουσιαστούν ως καινούργια. Είναι μια ιστορία που ακουμπά, τόσο στον ρεαλισμό, όσο και στο συναίσθημα – ένα όχημα νέων ιδεών, από νέους ανθρώπους με νέες ιδέες» εξήγησε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε ότι στην παρούσα φάση η «Δημοκρατική Ευθύνη» δεν συζητά το ενδεχόμενο συνεργασίας με κόμματα της κεντροαριστεράς, αλλά η θέση του φορέα θα καθοριστεί μετά από τη Συνδιάσκεψη του κόμματος, στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Σε ερώτηση για την απλή αναλογική, ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε ότι «δεν μπορούμε να μιλήσουμε για απλή αναλογική σε μια περίοδο κρίσης. Η εφαρμογή απλής αναλογικής απαιτεί και άλλες συνταγματικές αλλαγές».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment