PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Μπρέιβικ μπορεί να δέχεται επίσκεψη απ’ τη «σύντροφό» του


Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι οι εκπρόσωποι του ναζιστή μακελάρη Μπρέιβικ υποστηρίζουν ότι έχει το δικαίωμα να τον επισκέπτεται στη φυλακή μία κοπέλα, ονόματι Βικτώρια, με την οποία έχει αναπτύξει αλληλογραφία και δηλώνει ερωτευμένη μαζί του.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 της σχετικής νομοθεσίας που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο επικαλέστηκε το δικαστήριο στο Όσλο, ο Μπρέιβικ, που σκότωσε 69 ανθρώπους το 2012, έχει όσα δικαιώματα απολαμβάνουν και οι υπόλοιποι κρατούμενοι, ήτοι, μπορεί να τον επισκέπτεται η “σύντροφός” του και να συνευρίσκεται ερωτικά μαζί της.

“Τα δημοκρατικά ιδεώδη επιβάλλουν το σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, ακόμη και εκείνων που προέβησαν σε δολοφονικές ή τρομοκρατικές ενέργειες”, υποστήριξε μέλος της οργάνωσης. Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για τη σύναψη κανονικής σχέσης μεταξύ της αποκαλούμενης Βικτώριας και του μακελάρη από τη Νορβηγία.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την Τετάρτη, νορβηγικό δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι η Νορβηγία παραβίασε ανθρώπινα δικαιώματα του Μπρέιβικ εκθέτοντας τον σε απάνθρωπη, εξευτελιστική μεταχείριση ή τιμωρία κατά την έκτιση της ποινής κάθειρξης που του έχει επιβληθεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment