PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Μπάιντεν θα είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ


Ο Τζο Μπάιντεν, ο γηραιότερος Αμερικανός πρόεδρος, επιβεβαίωσε χθες ότι σκοπεύει όντως να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ το 2024, αλλά όχι άμεσα.

«Η πρόθεσή μου είναι… ήταν από την αρχή να είμαι υποψήφιος», δήλωσε ο 80χρονος Δημοκρατικός κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Η σύζυγός του Τζιλ Μπάιντεν είπε νωρίτερα χθες στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ότι δεν μένει παρά να αποφασιστεί ο τόπος και η ημερομηνία της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του. Ερωτηθείς κατά τη συνέντευξη αυτή, ο Τζο Μπάιντεν απέφυγε να επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τη σύζυγό του.

Πάντως διευκρίνισε ότι δεν βιάζεται.

«Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να ολοκληρώσουμε άμεσα πριν ξεκινήσω να κάνω εκστρατεία», είπε, αναφερόμενος σε μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνησή του.

Ερωτηθείς εάν η ηλικία του επηρεάζει την απόφασή του να είναι υποψήφιος ή όχι, απάντησε: «Όχι. Αλλά είναι θεμιτό ο κόσμος να διατυπώνει ερωτήματα για την ηλικία μου. Είναι απολύτως θεμιτό».

«Αυτό που μπορώ να πω είναι: ‘δώστε προσοχή σε αυτό που κάνω’», πρόσθεσε, αναφερόμενος στα πεπραγμένα του τα δυο χρόνια που ασκεί την εξουσία.

Εάν επανεκλεγεί ο Τζο Μπάιντεν, θα είναι 86 ετών όταν θα ολοκληρώσει την δεύτερη θητεία του. Οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι είναι «ακμαίος» και «ικανός» να εκπληρώσει τα καθήκοντά του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment