PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Ο Ατρόμητος βρήκε τον επιθετικό του – Ανακοίνωσε τον Βίνταρ Eρν Κιάρτανσον


Ο Ατρόμητος ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον Βίνταρ Eρν Κιάρτανσον, που αποκτήθηκε ως ελεύθερος και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

Ο Βίνταρ Ορν Κιάρτανσον γεννήθηκε στο Σέλφος της Ισλανδίας και από την ομάδα της περιοχής του άρχισε και την καριέρα του σε ηλικία μόλις 16 ετών. Η πρώτη του γεμάτη σεζόν ήταν το 2010/11 και μέχρι να αποχωρήσει κατέγραψε 55 συμμετοχές και 26 γκολ, επιδόσεις που τον έφεραν στη Φίλκιρ με την οποία είχε 30 συμμετοχές και 21 γκολ, νούμερα που τον ανέδειξαν πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα της πατρίδας του.

Το 2014 πήρε τη μεταγραφή του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Νορβηγία για τη Βαλερένγκα κι εκεί δεν σταμάτησε να «πυροβολεί». Ο Κιάρτανσον ολοκλήρωσε τη σεζόν με 31 γκολ σε 33 συμμετοχές και φυσικά αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη Νορβηγία. Οι επιδόσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες και έτσι η κινεζική Ζιανγκζού τον απέκτησε έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Παρά την αλλαγή ηπείρου, ο Κιάρτανσον συνέχιζε να σκοράρει και σε 35 συμμετοχές, είχε 13 γκολ και 7 ασίστ, ενώ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Για τον Κιάρτανσον είχε έρθει η ώρα για την επιστροφή του στην Ευρώπη και το 2015/16 αγωνίστηκε στη Μάλμε, με τα νούμερά του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από την τότε ομάδα του να είναι εντυπωσιακά, έχοντας 17 γκολ σε 25 συμμετοχές.

Μετά την εξαιρετική του σεζόν, το καλοκαίρι του 2016 ακολούθησε ακόμα μία μεταγραφή πολλών εκατομμυρίων, καθώς η Μακάμπι Τελ Αβίν τον ενέταξε στο δυναμικό της το καλοκαίρι του 2016. Με τους Ισραηλινούς είχε συνολικά 92 συμμετοχές με 44 γκολ σε δύο χρόνια παρουσίας και μάλιστα τη σεζόν 2016/17 αναδείχθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του πρώτος σκόρερ ενός πρωταθλήματος.

Από το 2018 έως το 2020 αγωνίστηκε από τη Ροστόφ ως δανεικός σε Χάμαρμπι, Ρούμπιν Καζάν και Μαλάτιασπορ και τον τελευταίο 1,5 χρόνο, που επέστρεψε στη Βαλερένγκα είχε 40 συμμετοχές και 20 γκολ.

Συνολικά στην καριέρα του, ο Βίνταρ Κιάρτανσον έχει πάνω από 400 συμμετοχές σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο, με περισσότερα από 200 γκολ.

Παράλληλα, ο Κιάρτανσον, που επέλεξε και πήρε τη φανέλα με το νούμερο «11» είναι 32 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Μετά την ολοκλήρωση και του τυπικού σκέλους της συμφωνίας, το νέο μεταγραφικό απόκτημα, πραγματοποίησε τις πρώτες του δηλώσεις στο atromitosfc.gr.

«Είμαι χαρούμενος που είμαι στην Ελλάδα και στον Ατρόμητο. Αυτό το διάστημα που είχαμε τις συζητήσεις με την ομάδα, έχω μάθει για τη χώρα, για το Περιστέρι που είναι η έδρα της ομάδας μας και για το πρωτάθλημα. Έχω πάρει πολύ καλές πληροφορίες και θεωρώ ότι είναι το σωστό βήμα της καριέρας μου για μένα.

Έχω προλάβει να μιλήσω με τον προπονητή, μου εξήγησε το πλάνο που έχει για μένα και τον Ατρόμητο και θεωρώ ότι ο Ατρόμητος είναι για μένα αυτή τη στιγμή η τέλεια προοπτική. Είδα αυτές τις μέρες τις υποδομές και τις προπονητικές εγκαταστάσεις που είναι εξαιρετικές και λαμβάνω την αίσθηση ότι ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που συνεχώς θέλει να βελτιώνεται. Πλέον, αφού οριστικοποιήθηκαν όλα, ανυπομονώ να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες και το προπονητικό τιμ και από εδώ και πέρα στόχος είναι να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω για αυτό το βήμα τους μάνατζερ μου, που πραγματικά έκαναν τα πάντα τόσο γρήγορα και δεν χρειάστηκε να έχουμε μεγάλη αναμονή στις εξελίξεις, τον κ. Σπανό και τον Τεχνικό Διευθυντή, τον κ. Γιάννη Αγγελόπουλο. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και τον προπονητή, τον Κρις Κόλμαν, για την εμπιστοσύνη του. Αποτελεί ένα πολύ μεγάλο όνομα, με πολλές επιτυχίες και έκανε την απόφασή μου ακόμα πιο εύκολη.

Αυτό που έχω μάθει για τον Ατρόμητο, εκτός από αυτά που έχω προλάβει να δω από μόνος μου, είναι ότι αποτελεί πάντα μια φιλόδοξη ομάδα. Πάντα στοχεύει ψηλά, πάντα θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και αυτό είναι κάτι που ταιριάζει σε εμένα.

Προσωπικός μου στόχος είναι να βοηθήσω τον Ατρόμητο να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν είμαι χαρούμενος όταν σκοράρω, αλλά η ομάδα μου δεν νικάει. Το καλύτερο θα είναι να σκοράρω και να νικάει η ομάδα, αλλά θα είμαι χαρούμενος να είμαι πάντα εκεί για τους συμπαίκτες μου και να τους βοηθάω είτε με τις ασίστ, είτε με τα γκολ μου.

Ξέρω ότι για τον Ατρόμητο η φετινή χρονιά είναι σημαντική. Είδα και ενημερώθηκα ότι κλείνει τα 100 χρόνια ζωής, οπότε θέλω κι εγώ να βοηθήσω να είναι μια πολύ καλή χρονιά για τους οπαδούς μας και φυσικά ανυπομονώ να τους δω στο γήπεδο στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε με το βαθμό από τα Γιάννενα ο Ατρόμητος

Peristeri News

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Leave a Comment