PeristeriNews.gr
Κοινωνία

O Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει τον Λιγνάδη


«Στην καριέρα μου δεν έχω υπεραπιστεί ποτέ τοκογλύφο και παιδόφιλο» ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη.  Σε ανακοίνωση που διένειμε το δικηγορικό του γραφείο, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Πριν από λίγη ώρα, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κύριος Αλέξιος Κούγιας απεδέχθη την εντολή του κορυφαίου σκηνοθέτου και ηθοποιού και μέχρι προ ολίγου διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος κυρίου Δημητρίου Λιγνάδη και θα είναι μαζί με τον εξαίρετο συνάδελφο κύριο Νικόλαο Γεωργουλέα υπερασπιστής του κατά την απολογία του, η οποία έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 24/02/2021 και ώρα 12:00 ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακριτού.

Ο κύριος Αλέξης Κούγιας θα επισκεφθεί αύριο την κυρία Ανακριτή, θα ζητήσει και θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη 25/02/2021, ώστε μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου».

Οι δηλώσεις στο Mega

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος Δημήτρη Λιγνάδη, σημείωσε πως μίλησε με τον σκηνοθέτη το μεσημέρι της Δευτέρας προκειμένου να τον γνωρίσει.

«Είδα έναν δυστυχισμένο και συγκλονισμένο άνθρωπο», επισήμανε ο κ. Κούγιας και τόνισε πως δεν έχει πειστεί για την αθωότητα του σκηνοθέτη.

Στη συνομιλία που είχαν οι δυο τους στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται ο Δημήτρης Λιγνάδης μέχρι την απολογία του την προσεχή Τετάρτη, ο γνωστός ηθοποιός είπε στον συνήγορό του ότι «η μεγαλύτερη στεναχώρια του ήταν αυτά που είπε η κ. Μενδώνη για αυτόν», και όχι οι δεκάδες καταγγελίες που εκκρεμούν εναντίον του, ενώ δήλωσε και «απολύτως αθώος για όλα».

Μάλιστα, ο Δημήτρης Λιγνάδης εκμυστηρεύτηκε στον Αλέξη Κούγια πως η 40χρονη, η κατάθεση της οποίας αποτέλεσε καταλύτη στη σύλληψη του ηθοποιού και βάση για μεγάλο μέρος του κατηγορητηρίου εναντίον του, είναι «αναξιόπιστη».

Ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος θα μελετήσει τη δικογραφία και θα συναντηθεί εκ νέου αύριο με τον πελάτη του, υπογράμμισε σε όλους τους τόνους πως δε θα υπερασπιστεί τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, στην περίπτωση που δεν πειστεί πως είναι αθώος. «Αν δεν πειστώ για την αθωότητά του, δε θα τον υπερασπισθώ».

«Θα είχα προσβάλλει το ένταλμα σύλληψης»

Αναφερόμενος στο κατηγορητήριο και στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για την «ποιότητα» των μηνυτών, τονίζοντας ότι η ανακρίτρια «είδε μόνο τη μία πλευρά».

«Δουλειά μας είναι να βοηθούμε τη Δικαιοσύνη», σημείωσε.

Ο κ. Κούγιας μίλησε  και για τις ενέργειες του συναδέλφου του Νίκου Γεωργουλέα, με τον οποίο θα αναλάβουν από κοινού την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, λέγοντας πως ο ίδιος θα είχε προσβάλλει το ένταλμα σύλληψης.

«Αν ήμουν δικηγόρος εκείνη την στιγμή, εγώ το ένταλμα σύλληψης θα το προσέβαλλα. Είναι απαράδεκτο», τόνισε, και έκανε λόγο για «θεατράλε διαδικασίες».

«Η Δικαιοσύνη δεν είναι θέατρο»

Σχετικά με τη διαδικασία βάση της οποίας εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης, ο γνωστός ποινικολόγος ανάφερε πως «η Δικαιοσύνη έχει κανόνες».

«Το τεκμήριο αθωότητος καταρρακώθη. Οτιδήποτε υπήρχε για αυτόν τον άνθρωπο γκρεμίστηκε σε λίγα λεπτά. Ο άνθρωπος αυτός, ακόμη και αν δικαιωθεί, κατεστράφη», σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Τι δήλωσε στον Alpha

Λίγο νωρίτερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha, τόνισε ότι για την ώρα πιστεύει στην αθωότητα του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο γνωστός ποινικολόγος ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως σε περίπτωση είναι διαφορετικά τα πράγματα, τότε θ’ αρνηθεί την εντολή, καθώς δεν έχει υπερασπιστεί ποτέ στην καριέρα του τοκογλύφο και παιδόφιλο, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Είμαι συνυπεραπιστής με τον κ. Γεωργουλέα. Με επέλεξε ο κ. Λιγνάδης. Δεν γνωρίζω το περιεχόμενο της δικογραφίας. τον γνώρισα τον κ. Λιγνάδη, είχαμε μια πολύωρη συζήτηση. Θα λάβω αντίγραφο της δικογραφίας αύριο το πρωί και θα ζητήσω περαιτέρω προθεσμία. Μπορεί μέχρι την Πέμπτη να είμαι επαρκής στα καθήκοντά μου», είπε ο Αλέξης Κούγιας και συνέχισε: «Στην καριέρα μου δεν έχω υπεραπιστεί ποτέ τοκογλύφο και παιδόφιλο. Για να δεχθώ την εντολή, καταλαβαίνετε. Είμαι άνθρωπος και είμαι πατέρας. Έχω κατηγορηθεί ως ρατσιστής πολλές φορές για θέματα που αφορούν παιδοφιλικές, ομοφυλοφιλικές σχέσεις κι άλλα πολύ σοβαρά θέματα που έρχονται κόντρα στις προσωπικές μου αξίες. Υπερασπίζομαι τον κορυφαίο έλληνα σκηνοθέτη και ηθοποιό, ο οποίος κατηγορείται. Θα πάρω τη δικογραφία κι αν αυτά που διαβάσω κι αξιολογήσω με την εμπειρία των 46 ετών ότι είναι κόντρα στις ηθικές μου αξίες, τότε θ’ αρνηθώ την εντολή. Αλλιώς θα υπερασπιστώ τον άνθρωπο αυτόν».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment