PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο Αγιασμός των Υδάτων στον Πειραιά


Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και του μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ, πραγματοποιήθηκε στις 11:00 το πρωί στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στον Πειραιά, η τελετή αγιασμού των υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Βατραχάνθρωποι της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να πιάσουν το σταυρό ανάμεσα στα δύο ναρκαλιευτικά του Πολεμικού Ναυτικού, «Καλυψώ» και «Καλλιστώ».

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ παρέστησαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κυρία Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, καθώς και βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής σε δηλώσεις του μετά το πέρας της εκδήλωσης ανέφερε ότι «σε μια εποχή όπου στην περίμετρο της χώρας συμβαίνουν τόσο δραματικά γεγονότα που σκορπούν τον πόνο, ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι διαθέτει ιαματικά κοιτάσματα στη ψυχή του με τα οποία εξέπεμψε το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από την πλευρά της τόνισε ότι «εύχεται το φως της ημέρας να ζεσταίνει τις καρδιές μας και να μας δείξει το δρόμο της συνεννόησης για να αφήσουμε αυτή την περιπέτεια που ζούμε τόσο χρόνια οριστικά πίσω μας».

«Ας είναι το 2017 η τελευταία δύσκολη χρονιά και χρόνια πολλά σε όσους που σήμερα γιορτάζουν», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ευχήθηκε «ο σταυρός που αγίασε τα ύδατα να φωτίσει και τους ανθρώπους». Πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα υπάρχει ένα εμπόδιο για να σωθεί η χώρα, που είναι ο εγωισμός του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας ευχήθηκε χρόνια πολλά με πραγματική ελπίδα για το λαό μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment