PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τα μέσα Ιουνίου


«Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι τα μέσα Ιουνίου περίπου», ήταν η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου σε ερώτηση για την απαγόρευση κυκλοφορίας και αν έχει κάποιο νόημα πλέον.

Όπως είπε η Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό και οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί. «Επί της παρούσης δεν αναμένω κάτι καινούριο ότι θα αποφασιστεί ως προς αυτό», πρόσθεσε.

Ξεκινώντας την ενημέρωση η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του πρωθυπουργού για την 66η Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

«Η ασφάλεια είναι το πρωταρχικό μας μέλημα και είμαστε στην πρώτη γραμμή μιας σειράς καινοτομιών που μας επέτρεψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας να διασφαλίσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να κάνουμε τα ταξίδια όσο πιο ασφαλή γίνεται», είπε η κ. Πελώνη αναφερόμενη στην τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος υποστήριξε ότι υποδεχόμαστε το καλοκαίρι θωρακισμένοι με την ασπίδα του εμβολιασμού.

Χαρακτηρίζοντας «σημαντική επιτυχία» για τη χώρα μας το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, η κ. Πελώνη τόνισε ότι «λειτουργεί σαν λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, να διευκολύνει τις μετακινήσεις τους με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα και να συμβάλει στην τόνωση του τουρισμού».

Μάλιστα εκτίμησε ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή.

Ωστόσο, όπως είπε, και παρόλο που η ίδια διαπίστωσε βελτίωση στα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς μειώνεται τόσο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας, «η πανδημία είναι εδώ» και «όπως επίμονα συνιστούν οι ειδικοί- οφείλουμε να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες, να αξιοποιούμε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και να πάρουμε στα χέρια μας την ασπίδα που μας προσφέρει η επιστήμη με τα εμβόλια».

Αναφερόμενη, στην πρόοδο των εμβολιασμών σημείωσε ότι «η επιχείρηση ”Ελευθερία” συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, γεγονός που δημιουργεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης Κράτους και πολίτη».

«Ήδη έχουν γίνει πάνω από 5.790.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 3.752.000 συμπολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό πάνω από 35%, ενώ έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 2.155.000, ποσοστό πάνω από 20%», είπε προσθέτοντας ότι «με την επιχείρηση ”Γαλάζια Ελευθερία” ο μέσος όρος των συμπολιτών μας στα νησιά που έχουν κάνει την πρώτη δόση έχει διαμορφωθεί στο 40%, ενώ ο μέσος όρος όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους φτάνει στο 27%».

Προοπτικές της οικονομίας

Η οικονομία μπαίνει σταδιακά σε μια περίοδο δυναμικής ανάπτυξης, εκτίμησε η κ. Πελώνη. «Αυτό άλλωστε υποδεικνύει, σειρά διεθνών εκθέσεων, όπως η τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και η Έκθεση Αξιολόγησης των Θεσμών που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα», πρόσθεσε.

«Σε όλες τις περιπτώσεις επισημαίνεται η αποτελεσματικότητα των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που εφάρμοσε η Κυβέρνηση στη διάρκεια της πανδημίας. Υπογραμμίζεται ότι τα έργα και οι μεταρρυθμίσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης θα λειτουργήσουν ως μοχλοί αύξησης της παραγωγικότητας και ενίσχυσης της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Και προεξοφλείται ισχυρή ανάπτυξη το 2021 και ακόμη ισχυρότερη το 2022. Παρέχεται δηλαδή ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική και τις προοπτικές της οικονομίας», είπε επίσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment