PeristeriNews.gr
Διεθνή

Nτράγκι: Η αβεβαιότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα


Η αβεβαιότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Η ευρωπαϊκή οικονομία αποκτά momentum, αλλά η αβεβαιότητα είναι υψηλή και οι προοπτικές του πληθωρισμού παραμένουν υποτονικές» εξήγησε αναλυτικά και επανέλαβε τη δέσμευση της ΕΚΤ να δράσει εκ νέου, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

«Οι καθοδικοί κίνδυνοι είναι αυξημένοι, λόγω της εύθραυστης κατάστασης της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και των γεωπολιτικών εξελίξεων» συνέχισε, στον ίδιο τόνο.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η ΕΚΤ θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις διακυμάνσεις του πληθωρισμού και κατέστησε σαφές ότι «δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της».

Όσον αφορά το Brexit, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας δήλωσε έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο. «Έχουμε προχωρήσει σ’ όλες τις απαιτούμενες προετοιμασίες» δήλωσε σχετικά, και εκτίμησε ότι «είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε τον αντίκτυπο της βρετανικής ψήφου στις αγορές και την οικονομία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment