PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νταβούτογλου: Συνεργασία με τη Ρωσία για να αποκλιμακωθεί η ένταση


Η Τουρκία θα συνεργαστεί με τη Ρωσία και τους συμμάχους της για να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρει ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε άρθρο του στους Times του Λονδίνου.

Όπως σημειώνει ο Νταβούτογλου διεξάγονται συνομιλίες μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, η οποία έχει οδηγήσει τις σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα στο χειρότερο επίπεδο των πρόσφατων χρόνων.

«Ενώ τα μέτρα άμυνας του εδάφους μας παραμένουν, η Τουρκία θα συνεργαστεί με τη Ρωσία και τους συμμάχους μας για να μειωθούν οι εντάσεις», σημειώνει ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι όλες οι στρατιωτικές επαφές με την Τουρκία διακόπηκαν μετά από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, ενώ ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας Αλεξέι Ουλουκάγεφ δήλωσε ότι εξετάζεται η επιβολή περιορισμών στις πολιτικές πτήσεις προς και από την Τουρκία.

Πούτιν: Πράξη προδοσίας

Στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε πράξη προδοσίας την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. «Πρόκειται για μία πράξη προδοσίας από μία χώρα, την οποία η Ρωσία θεωρούσε φίλο της» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο κ. Πούτιν απέρριψε τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι δεν γνώριζε την ταυτότητα του ρωσικού αεροσκάφους πριν την επίθεση. «Είναι όλα ασυναρτησίες και φτηνές δικαιολογίες… αλλά αποτελούν μια επιλογή της τουρκικής πλευράς», σχολίασε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment