Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νταβούτογλου: «Σφαγή» τα γεγονότα της Δευτέρας στο Κάιρο

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Κάλεσμα για πολιτική ομαλοποίηση στην Αίγυπτο.

«Σφαγή» χαρακτήρισε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, τα γεγονότα της Δευτέρας έξω από στρατιωτική βάση στο Κάιρο, όπου ο αιγυπτιακός στρατός άνοιξε πυρ κατά καθιστικής διαμαρτυρίας οπαδών του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, με απολογισμό 42 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Ο κ. Νταβούτογλου κάλεσε παράλληλη σε μια διαδικασία ομαλοποίησης στη χώρα.

Οι ισλαμιστές διαδηλωτές κάνουν λόγο για απρόκλητα πυρά τα οποία δέχθηκαν έξω από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς.

Ο στρατός της Αιγύπτου κατηγόρησε «τρομοκρατική ομάδα» από τις τάξεις των διαδηλωτών ότι προσπάθησε να οργανώσει έφοδο στο κτήριο, κάνοντας λόγο για ένα νεκρό στρατιώτη και 40 τραυματίες.

«Καταδικάζω με τον πλέον έντονο τρόπο τη σφαγή η οποία έλαβε χώρα στην Αίγυπτο κατά την πρωινή προσευχή στο όνομα βασικών ανθρωπιστικών αρχών τις οποίες υπερασπιζόμαστε», σημείωσε σε μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Η διαδικασία πολιτικής ομαλοποίησης θα πρέπει να σέβεται την εθνική βούληση των Αιγυπτίων, πρόσθεσε ο κ. Νταβούτογλου.

Το τουρκικό κυβερνών κόμμα έχει ισλαμιστικές καταβολές, όπως και το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης του ανατραπέντος πρόεδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι.

Η Τουρκία καταδίκασε έντονα την προηγούμενη εβδομάδα την καθαίρεση του κ. Μόρσι, χαρακτηρίζοντάς την «στρατιωτικό πραξικόπημα», το οποίο και αποκάλεσε «απαράδεκτο».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ιαπωνία: Πάνω από 100.000 οι αιωνόβιοι για πρώτη φορά

Peristerinews.gr Newsroom

Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία κοιτούν προς την ΕΕ

Peristerinews.gr Newsroom

Ο Ντόναλντ Τραμπ «θα λάτρευε» να δει μία ενωμένη Ιρλανδία

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment