Διεθνή

Ντάισελμπλουμ: Ζητώ συγγνώμη, δεν έχω πρόθεση να παραιτηθώ

«Ο τρόπος μου είναι ευθύς, αν κάποιοι παρεξηγούνται με αυτό, ζητώ συγγνώμη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν από τις δηλώσεις του σε γερμανική εφημερίδα ότι χώρες του νότου σπατάλησαν χρήματα σε ποτά και γυναίκες. Ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Σε δηλώσεις του, στον απόηχο των αντιδράσεων, ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρει «λυπάμαι που το σχόλιό μου φάνηκε να διαχωρίζει το Βορρά και το Νότο. Λυπάμαι αν προσβλήθηκαν κάποιοι από τα σχόλια, παίρνω το μάθημά μου».

Τονίζει ότι ο τρόπος έκφρασής του είναι ευθύς και «αν κάποιοι παρεξηγούνται, ζητώ συγγνώμη».

Νωρίτερα, σε διευκρινίσεις είχε προχωρήσει και ο εκπρόσωπός του Μίκαελ Ρέινς.

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν αναφέρθηκε σε καμία χώρα και σε καμία ομάδα χωρών κατά τη συνέντευξή του» τόνισε ενδεικτικά.

«Το μήνυμα του προέδρου αφορούσε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης και ήταν ότι “η αλληλεγγύη συνοδεύεται από υποχρεώσεις”», έσπευσε να προσθέσει.

Στο ίδιο πλαίσιο, επανέλαβε ότι «ο κ. Ντάισελμπλουμ υποστήριξε πως οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένες στους δημοσιονομικούς κανόνες».

Οι δηλώσεις του προέδρου της ευρωομάδας των υπουργών Οικονομικών έχουν εγείρει πλήθος αντιδράσεων, κυρίως μεταξύ των χωρών του Νότου.

Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι, ο οποίος κάλεσε τον Ντάισελμπλουμ να παραιτηθεί άμεσα από την προεδρία του Eurogroup.

Related posts

Guardian: «Άκαρδες και σοκαριστικές» απολύσεις για το προσωπικό του Καρόλου

Peristeri News

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σφραγισμένη για 90 χρόνια η διαθήκη της

Peristeri News

Ακάρ: Διπρόσωπη η πολιτική της Ελλάδας

Peristeri News

Leave a Comment