Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ντάισελμπλουμ: Θα είμαι προσεκτικότερος στο εξής

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Δεν είχα ποτέ πρόθεση να προσβάλω κανέναν, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, απαντώντας σε επιστολή ευρωβουλευτών αναφορικά με δηλώσεις του, που ερμηνεύτηκε ότι άφηναν αιχμές για τις χώρες του Νότου. Ο ίδιος κατέληξε ότι θα είναι πιο προσεκτικός στο μέλλον.

«Τις μέρες που ακολούθησαν τη δημοσίευση της συνέντευξής μου (σ.σ. στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung»), τα λόγια μου συνδέθηκαν με την κατάσταση στις χώρες της Νότιας Ευρώπης την περίοδο της κρίσης. Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι έγινε αυτή η σύνδεση, καθώς αυτό δεν ήταν αυτό που είπα. Και σίγουρα δεν ήταν αυτό που ήθελα να πω. Η κρίση έχει επηρεάσει τις κοινωνίες σε όλη την Ευρωζώνη με μεγάλο κοινωνικό κόστος και η αλληλεγγύη ήταν απόλυτα δικαιολογημένη», σημειώνει.

Προσθέτει πως «δυστυχώς, κάποιοι προσβλήθηκαν από τον τρόπο που εκφράστηκα. Η επιλογή των λέξεων είναι φυσικά προσωπική όπως είναι ο τρόπος που εκλαμβάνονται».

Ο πρόεδρος του Eurogroup σημειώνει επίσης πως στη συνέντευξη που παραχώρησε «υπογραμμίζει τη σημασία της αλληλεγγύης και της αμοιβαιότητας στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», παραθέτοντας στα γερμανικά το επίμαχο κομμάτι της συνέντευξης.

«Αυτό που εννοούσα ήταν πως το συμφωνημένο πλαίσιο είναι ζωτικής σημασίας για την αλληλεγγύη στην Ευρωζώνη, τόσο με τον υπόλοιπο κόσμο όσο και μεταξύ των κρατών-μελών. Είναι βασικό όλοι να δείχνουν την αναγκαία δέσμευση και την ευθύνη», τονίζει.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Η κλιμάκωση των Χούθι ανησυχεί και την Κίνα

Peristerinews.gr Newsroom

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Peristerinews.gr Newsroom

Ιαπωνία: Πάνω από 100.000 οι αιωνόβιοι για πρώτη φορά

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment