Οικονομία

Nτάισελμπλουμ: Επί τάπητος τα πλεονάσματα και όχι το χρέος

Η συζήτηση που γίνεται σήμερα δεν αφορά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά τα πρωτογενή πλεονάσματα, υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα.

«Οι διαβουλεύσεις έχουν πάρει αρκετό χρόνο, αλλά νομίζω πως βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση» τόνισε, παράλληλα και απέρριψε τα σενάρια περί νέας ελληνικής κρίσης.

Ο ίδιος μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι το απόγευμα, θα έχει συνάντηση με τον  Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού, τις προοπτικές επίτευξης συμφωνίας.

Χθες, το πρακτορείο Bloomberg, σε δημοσίευμά του, έκανε λόγο για συμβιβαστική πρόταση της Κομισιόν, η οποία προβλέπει τη νομοθέτηση μέτρων, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, με ρήτρα ακύρωσης, για το διάστημα μετά το 2018.

Μάλιστα, σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, η πρόταση θα υποβληθεί στις εμπλεκόμενες πλευρές το συντομότερο δυνατόν, ακόμη και εντός της ημέρας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, άγνωστο παραμένει αν στην απογευματινή συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχουν επίσης ο Πιερ Μοσκοβισί, ο Μπενουά Κερέ και ο Κλάους Ρέγκλινγκ, θα δώσει το «παρών» κάποιος εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Related posts

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 12,2% η ανεργία τον Αύγουστο

Peristeri News

ΕΛΣΤΑΤ: Στο φάσμα της φτώχειας το 17% του πληθυσμού

Peristeri News

Ασφαλιστικές εισφορές: Αυξήσεις για 1,2 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες

Peristeri News

Leave a Comment