PeristeriNews.gr
Οικονομία

Nτάισελμπλουμ: Επί τάπητος τα πλεονάσματα και όχι το χρέος


Η συζήτηση που γίνεται σήμερα δεν αφορά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά τα πρωτογενή πλεονάσματα, υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα.

«Οι διαβουλεύσεις έχουν πάρει αρκετό χρόνο, αλλά νομίζω πως βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση» τόνισε, παράλληλα και απέρριψε τα σενάρια περί νέας ελληνικής κρίσης.

Ο ίδιος μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι το απόγευμα, θα έχει συνάντηση με τον  Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού, τις προοπτικές επίτευξης συμφωνίας.

Χθες, το πρακτορείο Bloomberg, σε δημοσίευμά του, έκανε λόγο για συμβιβαστική πρόταση της Κομισιόν, η οποία προβλέπει τη νομοθέτηση μέτρων, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, με ρήτρα ακύρωσης, για το διάστημα μετά το 2018.

Μάλιστα, σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, η πρόταση θα υποβληθεί στις εμπλεκόμενες πλευρές το συντομότερο δυνατόν, ακόμη και εντός της ημέρας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, άγνωστο παραμένει αν στην απογευματινή συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχουν επίσης ο Πιερ Μοσκοβισί, ο Μπενουά Κερέ και ο Κλάους Ρέγκλινγκ, θα δώσει το «παρών» κάποιος εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment