PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ντ. Τραμπ: Υπέρ του βασανιστηρίου του εικονικού πνιγμού


Ο Ντόναλντ Τραμπ, Αμερικανός μεγιστάνας ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ, τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς του εικονικού πνιγμού (waterboarding), ανακριτικής μεθόδου που ισοδυναμεί με βασανιστήρια.

Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι θα επαναφέρει «οπωσδήποτε» τον εικονικό πνιγμό, νομιμοποιώντας την χρήση του ως ανακριτική μέθοδο, καθώς εκτιμά ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κάνει πολύ χειρότερα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «This Week» στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Πιστεύω ότι η εξομοίωση του πνιγμού είναι κάτι το αμελητέο σε σύγκριση με όσα μας αναγκάζουν να υποφέρουμε», είπε ο κ. Τραμπ και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο παράδειγμα του αποκεφαλισμού του Τζέιμς Φόλεϊ, Αμερικανού δημοσιογράφου που εκτέλεσε το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2014.

Παρά τις εμπρηστικές δηλώσεις του, η δημοτικότητα του κ. Τραμπ παραμένει στα ύψη. Δημοσκόπηση την οποία διενήργησαν οι Washington Post και το ABC και δημοσιέυτηκε την Κυριακή του δίνει άνετο προβάδισμα στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Ο κ. Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 32% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έναντι 22% που συγκεντρώνει ο Μπεν Κάρσον. Στην τρίτη θέση κατατάσσεται ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο με ποσοστό 11%.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment