PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Novartis: Προφυλακίστηκε ο «Μάξιμος Σαράφης»


Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας της Novartis, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, που κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, της οποίας οι αρχές του αποδίδουν ηγετικό ρόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην δικογραφία περιλαμβάνονται επτά περιπτώσεις επιχειρηματιών που φέρονται να εξαπατήθηκαν από τον βασικό κατηγορούμενο και τους συγκατηγορούμενους του καταβάλλοντας τους χρήματα, προκειμένου να εξασφαλίσουν δάνεια από τραπεζικά ιδρύματα εκτός Ευρωπαϊκού Χώρου.

Στον “Μάξιμο Σαράφη” της υπόθεσης της Novartis αποδίδεται ότι για τουλάχιστον δύο χρόνια διηύθυνε ομάδα προσώπων που υπόσχονταν άμεσες δανειοδοτήσεις σε επιχειρηματίες από τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τα φερόμενα θύματα καλούνταν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς που σχετίζονταν με τον Δεστεμπασίδη όπως στην ανύπαρκτη κατά τις αρχές, εταιρεία «Ζahrat Commercial Brokers LLC» με έδρα το Αμπού Ντάμπι την οποία εμφανιζόταν να εκπροσωπεί στην Ελλάδα ο κατηγορούμενος.

Οι υποψήφιοι δανειολήπτες καλούνταν να καταβάλλουν μία σειρά ποσών για ασφαλίσεις, εγγυήσεις, νομιμοποιητικά έγγραφα κ.α που υποδείκνυαν τα φερόμενα μέλη της οργάνωσης.

Ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης με δήλωση του αρνείται ότι ισχύουν όσα του καταλογίζονται και αποδίδει την όλη υπόθεση σε “άθλια και ρεβανσιστική στοχοποίησής μου, από το 2018” η οποία κατά τον κ. Δεστεμπασίδη οργανώθηκε από το παρακράτος της Δεξίας”.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση, ενώ οι αρχές αναζητούν άλλα τέσσερα πρόσωπα που φαίνεται να είχαν ενεργό ρόλο στην δράση της ομάδας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment