PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νομοσχέδιο που αμφισβητεί την υπηκοότητα του Ομπάμα


Υπό αμφισβήτηση τίθεται εκ νέου ο Μπάρακ Ομπάμα, αφού νομοσχέδιο της Αριζόνα καλεί όλους τους υποψήφιους προέδρους να αποδείξουν την Αμερικανική υπηκοότητά τους, πριν κατέβουν υποψήφιοι με κάποιο ψηφοδέλτιο.

Υπό αμφισβήτηση τίθεται εκ νέου ο Μπάρακ Ομπάμα, αφού νομοσχέδιο της Αριζόνα καλεί όλους τους υποψήφιους προέδρους να αποδείξουν την Αμερικανική υπηκοότητά τους, πριν κατέβουν υποψήφιοι με κάποιο ψηφοδέλτιο.

Τί σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι θα μπορούσε ακόμη και ένα δικαστήριο να αποφασίσει εάν το πολυσυζητημένο πιστοποιητικό γεννήσεως του Μπάρακ Ομπάμα είναι αρκετό για να είναι καλυμμένος νομικά και να έχει τη δυνατότητα να κατέβει εκ’ νέου υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές.

“Η Αριζόνα είναι στη δύνη μια μεγάλης οικονομικής κρίσης. Κόβονται ακόμη και τα κονδύλια που προορίζονται για τα σχολεία. Είναι δυνατόν να περνά ένα νομοσχέδιο που να αμφισβητεί την υπηκοότητα του Ομπάμα;”, λέει ο δημοκρατικός Κρίστεν Σίνεμα.

Σημειώνεται πάντως τη χρονιά που γεννήθηκε ο Μπάρακ Ομπάμα, εφημερίδες που φιλοξενούσαν τις νέες γεννήσεις είχαν φιλοξενήσει στις σελίδες τους το χαρμόσυνο γεγονός αλλά και φωτογραφία του σημερινού αμερικανού προέδρου με την οικογένειά του.

Αντίθετη όμως άποψη έχει ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Καρλ Σίλ, ο οποίος συνέταξε το νομοσχέδιο. “Τα πιστοποιητικά γεννήσεως του Μπάρακ Ομπάμα δεν πληρούν τις απαιτήσεις που ορίζει ο νόμος και θα πρέπει να προσκομίσει επιπλέον έγγραφα όπως τα χαρτιά βάπτισής του ή ακόμη και τα χαρτιά από το νοσοκομείο που γεννήθηκε”.

Διευκρίνισε πάντως ότι με το νομοσχέδιο αυτό αυτό δεν έχει στόχο να πλήξει τον Ομπάμα, αλλά θέλει να διασφαλίσει την ακεραιότητα των εκλογών.

Ο Σιλ πάντως είπε ότι ότι ο κολοσσός του real estate Ντόναλτ Τραμπ είναι υπέρμαχος του νομοσχεδίου που συνέταξε και δεν αποκλείει το γεγονός να είναι υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικανούς στις προσεχείς εκλογές. Είπε μάλιστα ότι τον περασμένο μήνα ζήτησε από τον Ομπάμα να του δείξει το πιστοποιητικό γέννησής του.

Ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Ζαν Μπρούερ δεν έχει πάντως διευκρινίσει εάν θα υπογράψει το νομοσχέδιο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής τα δικαστήρια έχουν απορρίψει προσφυγές για την επιλεκτική υποψηφιότητα του Ομπάμα.. Σε περίπτωση που υπογραφεί το επίμαχο νομοσχέδιο, οι υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν εκ νέου στη δικαιοσύνη για να κριθεί κατά πόσο είναι συνταγματική η απόφαση της πολιτείας της Αριζόνα να προστεθούν νέα κριτήρια για να κατέβει κάποιος υποψήφιος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment