PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Νόμιμος αντιπρόσωπος» ο νέος συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης


Υπό τη σαφώς ευνοϊκή αυτή συνθήκη, οι «Φίλοι της Συρίας» καλούν τον πρόεδρο της χώρας, Μπασάρ αλ Άσαντ, να «παραμερίσει», σύμφωνα με σχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος που εξασφάλισε και επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ο νέος συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης αναγνωρίστηκε ως «ο νόμιμος αντιπρόσωπος του συριακού λαού» από τους εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας που συναντώνται στο Μαρακές. Υπό τη σαφώς ευνοϊκή αυτή συνθήκη, οι «Φίλοι της Συρίας» καλούν τον πρόεδρο της χώρας, Μπασάρ αλ Άσαντ, να «παραμερίσει», σύμφωνα με σχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος που εξασφάλισε και επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Στο ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφουν 130 αντιπρόσωποι δυτικών και αραβικών χωρών διεθνών οργανισμών και επίσης αντιπρόσωποι της συριακής αντιπολίτευσης, διατυπώνεται η προειδοποίηση ότι θα υπάρξει «σοβαρή απάντηση» σε οποιαδήποτε χρήση από την κυβέρνηση Άσαντ χημικών ή βιολογικών όπλων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, από την πλευρά του δήλωσε στο Μαρακές ότι είναι πολύ νωρίς για τη Γαλλία να εξοπλίσει τους Σύρους αντάρτες που προσπαθούν να εκδιώξουν τον Άσαντ. «Για την ώρα έχουμε αποφασίσει να μην κάνουμε κάποια κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή. Θα δούμε τους επόμενους μήνες» δήλωσε ο Φαμπιούς πριν από την έναρξη της διάσκεψης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, παρά την αναγνώριση του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, η Ουάσινγκτον δεν προτίθεται να την εξοπλίσει. Η Ρωσία, διά του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τόνισε ότι με την αναγνώριση αυτή οι ΗΠΑ «ποντάρουν σε μια νίκη με όπλα του συνασπισμού».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με τον φόβο μεγάλων σεισμών η Τουρκία

Peristeri News

Οι Ρώσοι πολιορκούν το Χάρκοβο

Peristeri News

Πρόκληση από τη νέα πρόεδρο των Σκοπίων κατά την ορκωμοσία

Peristeri News

Leave a Comment