PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νικητής στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας ο Φρέντι Μπελέρης


Ο προφυλακιστέος ομογενής Φρέντι Μπελέρης επικράτησε του «εκλεκτού» του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, Γκιόργκι Γκόρο στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα.

Έπειτα από ένα εκλογικό θρίλερ, με τους δύο υποψηφίους Φρέντι Μπελέρηκαι Γκιόργκι Γκόρο να δίνουν μάχη στήθος με στήθος ο προφυλακισμένος ομογενής Φρέντι Μπελέρης, αναδείχθη τελικά, νικητής των εκλογών.

Με το άκουσμα της είδησης, οι ομογενείς ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα.

Η επικράτηση του κ. Μπελέρη που κρατείται στις φυλακές Τιράνων κατηγορούμενος για εξαγορά ψήφων, θεωρείται νίκη της ελληνικής ομογένειας, και προσωπική ήττα του Έντι Ράμα που αποφάσισε τη σύλληψή του παραμονές των εκλογών. Ωστόσο, στην αλβανική αντιπολίτευση που στηρίζει τον κ. Μπελέρη θεωρούν βέβαιο, ότι ο Ράμα έχει έτοιμο plan B για να τον εμποδίσει να αναλάβει καθήκοντα. «Όπως λένε ο Ράμα έχει πάρει μαθήματα από τον μέντορά του Ερντογάν υπενθυμίζοντας τη δίωξη που ασκήθηκε στον υποψήφιο δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου», αναφέρει χαρακτηριστικά η τοπική ιστοσελίδα himara.gr.

Η δήλωση του Φρέντι Μπελέρη:

“Νίκησε η Δημοκρατία! Κέρδισε η Χιμάρα! Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χιμάρας και εγώ ως Δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων, περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!”

Θεοδωρικάκος για νίκη Μπελέρη: «Η αλβανική κυβέρνηση οφείλει να τον αφήσει ελεύθερο»

Συγχαρητήρια στον Φρέντι Μπελέρη για την νίκη του στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας, έστειλε με ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η αλβανική κυβέρνηση οφείλει να τον αφήσει αμέσως ελεύθερο! Ο λαός μίλησε, η Δημοκρατία δεν φυλακίζεται!», τονίζει ο υπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment