PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νίκη Τραμπ στην Ιντιάνα


Σημαντική νίκη πέτυχε χθες ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την αμερικανική προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, στην πολιτεία της Ιντιάνα.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο Νεοϋορκέζος δισεκατομμυριούχος φαινόταν εξ αρχής ότι θα ήταν ο νικητής των προκριματικών στην πολιτεία, αμέσως μόλις έκλεισαν τα εκλογικά κέντρα. Ο Τραμπ όδευε προς την εξασφάλιση του 50% και πλέον των ψήφων, αφήνοντας πολύ πίσω τον Τεντ Κρουζ, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του από την κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Έχοντας τη σύζυγό του Χάιντι δίπλα του, ο Κρουζ, ανακοίνωσε την παραίτησή του θυμίζοντας ότι παλαιότερα είχε δηλώσει θα συνεχίσει όσο υπήρχε μια βιώσιμη πορεία προς το χρίσμα, κάτι που δεν ίσχυε πλέον.

«Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Αλλά οι ψηφοφόροι διάλεξαν άλλο μονοπάτι, οπότε, με βαριά καρδιά αλλά με απέραντη αισιοδοξία για το μακροπρόθεσμο μέλλον της χώρας μας, αναστέλλουμε την καμπάνια μας» είπε.

Ο ίδιος άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει μελλοντικά την προεδρία των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι ο ρόλος του για το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, δεν έχει λήξει. «Δεν παραδίδω τον αγώνα μας για ελευθερία» τόνισε.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ο Μπέρνι Σάντερς, αναμένεται να επικρατήσει στις προκριματικές εκλογές της Ιντιάνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τηλεοπτικών δικτύων, FOX και MSNBC.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment