• Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Νίκη Μπουχάρι για την προεδρία στη Νιγηρία

Peristeri News
Μάρτιος31/ 2015

Νίκη που τον φέρνει στο ύπατο αξίωμα της Νιγηρίας φαίνεται να πετυχαίνει ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, επί του απερχόμενου προέδρου της χώρας, Γκούντλακ Τζόναθαν.

Νίκη που τον φέρνει στο ύπατο αξίωμα της Νιγηρίας φαίνεται να πετυχαίνει ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Μουχαμάντου Μπουχάρι, επί του απερχόμενου προέδρου της χώρας, Γκούντλακ Τζόναθαν.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο κ. Μπουχάρι λαμβάνει 15,4 εκατομμύρια ψήφους, έναντι 13,3 εκατομμυρίων του αντιπάλου του.

Ο κατά τα φαινόμενα νέος πρόεδρος της Νιγηρίας ανήκει στο πολυσυλλεκτικό Παμπροοδευτικό Κογκρέσο, το οποίο συμμετέχει ως παρατηρητής στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Ο κ. Τζόναθαν ανήκει στο κεντροδεξιό – δεξιό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα, που είχε κερδίσει μέχρι σήμερα όλες τις προεδρικές εκλογές από το 1999.

Θα είναι η πρώτη φορά που η εξουσία θα αλλάξει χέρια με δημοκρατικό τρόπο μεταξύ δύο παρατάξεων στη συγκεκριμένη αφρικανική χώρα.

Τα στοιχεία, τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, προέρχονται και από τις 36 πολιτείες της ομοσπονδιακής δημοκρατίας της Νιγηρίας.

Ο κ. Τζόναθαν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Παμπροοδευτικού Κογκρέσου, τηλεφώνησε το βράδυ της Τρίτης στον κ. Μπουχάρι για να τον συγχαρεί για τη νίκη του.