PeristeriNews.gr
Media

Netflix: Σκέφτεται να μπλοκάρει την πρόσβαση με ξένους κωδικούς


Σε μια κίνηση που ίσως τελικά μπλοκάρει την ανταλλαγή κωδικών πρόσβασης μεταξύ συνδρομητών, η Netflix Inc., ξεκίνησε τις δοκιμές ενός εργαλείου που ζητά από τους χρήστες να επιβεβαιώσουν ότι μένουν στο ίδιο σπίτι με τον επίσημο κάτοχο του λογαριασμού.

Συνδρομητές της υπηρεσίες αναφέρουν ότι όταν ανοίγουν το Netflix βλέπουν το μήνυμα «Αν δεν ζείτε μαζί με τον ιδιοκτήτη αυτού του λογαριασμού, χρειάζεστε δικό σας λογαριασμό για να συνεχίσετε την παρακολούθηση».

«Η δοκιμή σχεδιάστηκε προκειμένου να επιβεβαιώνει ότι οι χρήστες που συνδέονται σε λογαριασμούς του Netflix είναι εξουσιοδοτημένοι να το κάνουν», δήλωσε εκπρόσωπος της δημοφιλούς υπηρεσίας streaming.

Το μήνυμα ζητά από τους χρήστες να εισαγάγουν έναν κωδικό επιβεβαίωσης που αποστέλλεται στον κάτοχο του λογαριασμού με SMS ή email.

Οι χρήστες μπορούν να αναβάλουν την ταυτοποίηση και να συνεχίσουν την παρακολούθηση, το μήνυμα όμως μπορεί να επανεμφανιστεί όταν ξανανοίξουν το Neflix. Σε περίπτωση που δεν ολοκληρώσουν την ταυτοποίηση, μπορεί να κληθούν να ανοίξουν δικό τους λογαριασμό.

Παραμένει ωστόσο ασαφές αν το νέο μέτρο ταυτοποίησης θα εφαρμοστεί ευρέως. Η διοίκηση της Netflix είχε παραδεχτεί παλαιότερα ότι το θέμα είναι περίπλοκο, δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις η ανταλλαγή κωδικών πρόσβασης είναι νόμιμη.

Λόγω και της πανδημίας, η Netflix είδε τους συνδρομητές της να αυξάνονται κατά 37 εκατομμύρια το 2020 στους 200 εκατομμύρια λογαριασμούς.

Τα έσοδα του 2020 αυξήθηκαν στα 25 δισεκατομμύρια δολάρια και τα κέρδη στα 2,8 δισ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment