PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νέος σεισμός με μεγαλύτερη ένταση στην κεντρική Ιταλία


Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία, στις 21.18 τοπική ώρα (22.18 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ (USGS).

Tο επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στο χωριό Βίσο της περιφέρειας Μάρκε, 71 χλμ. νότια – νοτιοανατολικά της πόλης Περούτζια, κοντά δηλαδή στο επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε δύο ώρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το Associated Press, και η δεύτερη δόνηση έγινε αισθητή και στην πρωτεύουσα της Ιταλίας Ρώμη.

Στο μεταξύ, δυο άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τον σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα. Πρόκειται για κατοίκους του χωριού Βίσο, και ο τραυματισμός του ενός οφείλεται σε πτώση ψευδοροφής.

Κάποιες καταρρεύσεις σημειώθηκαν σε εκκλησία κοντά στην πόλη Νόρτσια, της περιφέρειας Μάρκε, ενώ πρόκειται να διακοπεί η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Σαλάρια, η οποία από την Ρώμη οδηγεί προς τις πληγείσες περιοχές.

Την Πέμπτη τα σχολεία στις πόλεις της Περούτζια, Τέρνι και Σπολέτο, πρόκειται, με απόφαση του δημάρχου, να παραμείνουν κλειστά.

Περιορισμένες υλικές ζημιές σημειώθηκαν στο υπουργείο εξωτερικών της Ρώμης, το οποίο και εκκενώθηκε.

Δύο μήνες πριν, περισσότεροι από 280 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ που ισοπέδωσε κωμοπόλεις και χωριά στην κεντρική Ιταλία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment