PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη


Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας είναι ο νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας) έπειτα τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 9/2 στα γραφεία του συνδέσμου.

Στις εκλογές των μελών Αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, Δημήτρης Κουκουβίνος.

Θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα 9 έτη Πρόεδρος του ΑΣΔΑ διετέλεσε ο Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος κατά κοινή ομολογία κατείχε την αποδοχή όλων των Δήμων, κάτι που δεν είδαμε και με τον κ. Τσίρμπα.

Χαρακτηριστική ήταν η ψήφος των Δήμων Χαϊδαρίου και Πετρούπολης, οι οποίοι ψήφισαν «λευκό» μη στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Άκυρη η υποψηφιότητα του Σταύρου Τσίρμπα για πρόεδρος;

Επιπλέον τις τελευταίες ώρες έχει προκύψει και άλλο ζήτημα για τον κ. Τσίρμπα αφού στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης του, στο οποίο ψηφίστηκαν τα μέλη που θα εκπροσωπήσουν το Δήμο στον ΑΣΔΑ, η ψηφοφορία έγινε με μυστική διαδικασία κάτι που αποτελεί αδιαφανή και άκυρη απόφαση.

Χαρακτηριστικά η πρόσκληση αναφέρει: «το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει και εκλεγεί με φανερή ψηφοφορία και απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμών των μελών του τους αντιπροσώπους του στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΔΑ».

Παράλληλα σύμφωνα με το άρθρο 7, παρ. 10, της απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών με αριθμό 16852/06.04.2011 «Αποφάσεις που λαμβάνονται με μυστική ψηφοφορία, όπου δεν το επιτάσσει ο νόμος, είναι άκυρες».

Απομένει να δούμε αν κάποιος από τους εκπροσώπους του ΑΣΔΑ θα προσβάλλει την εκλογή του κ. Τσίρμπα και θα ζητήσει την εκ νέου νόμιμη διαδικασία.

Η δήλωση του κ. Τσίρμπα μετά την εκλογή του

Μία νέα εποχή ξεκινά από σήμερα για τη Διοίκηση του ΑΣΔΑ αλλά και ουσιαστικά για τους 9 Δήμους της Δυτικής Αθήνας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Δημάρχους καθώς και τα μέλη για τη στήριξή τους αλλά και για τη στάση τους στη σημερινή γενική συνέλευση.

Ο πήχης είναι ήδη ψηλά για μένα καθώς διαδέχομαι έναν άξιο Δήμαρχο και πρόεδρο επί 9 συναπτά έτη. Έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας, ανταποκρινόμενοι στις υψηλές απαιτήσεις των συμπολιτών μας για ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον για κάθε Δήμο του συνδέσμου μας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι ενωμένοι, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα της Δυτικής Αθήνας δημιουργώντας για τις πόλεις μας όλα όσα αξίζουμε.

Θέλω να ευχηθώ καλή θητεία σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας του οποίου από σήμερα έχω την χαρά και την τιμή να προεδρεύω.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Αυτοί είναι οι Αντιδήμαρχοι των 7 Δήμων της Δυτικής Αθήνας

Peristeri News

Leave a Comment