PeristeriNews.gr
Πολιτική

Νέος κύκλος συλλήψεων για την τρομοκρατία


Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των τεσσάρων συλληφθέντων για την υπόθεση της τρομοκρατίας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των τεσσάρων συλληφθέντων για την υπόθεση της τρομοκρατίας.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, πρόκειται για τέσσερα άτομα σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή Θεσσαλονίκης για συνέργεια σε εμπρηστική επίθεση στη ΔΕΗ Θεσσαλονίκης, στις 13 Οκτωβρίου του 2010.

Για την υπόθεση αυτή είχε συλληφθεί ένας δεκαεννιάχρονος ο οποίος είχε προφυλακιστεί, ενώ την επόμενη ημέρα εκδόθηκαν τα εντάλματα για τους άλλους τέσσερις.

Στις κατ’ οίκον έρευνες που έγιναν στο Βύρωνα και στον Ταύρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών, μία γεμιστήρα των 10 φυσιγγίων, 3 φορητοί υπολογιστές, 5 USB, 2 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, μονωτικές ταινίες, λαμπτήρες, χειρόγραφες σημειώσεις, 4 κινητά τηλέφωνα, κλειδιά, σετ εργαλείων με κολλητήρι, κατσαβίδια και άλλα αντικείμενα.

Όλα τα κατασχεθέντα μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν οι συλληφθέντες έχουν σχέση με τη δράση συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, εξάλλου, ξεκινά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που θα συνεδριάζει στις φυλακές Κορυδαλλού, η δίκη για την πρώτη δικογραφία, που αφορά τους «Πυρήνες» με κατηγορούμενους 13 νεαρούς, εκ των οποίων οι τέσσερις παρέμεναν ασύλληπτοι.

Οι κατηγορίες αφορούν τη συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και τις βομβιστικές ενέργειες της οργάνωσης σε βάρος του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Χηνοφώτη, της τότε βουλευτού Λούκας Κατσέλη και γραφείων του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment