PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέος κύκλος σεμιναρίων «Μαθαίνω να διαχειρίζομαι το άγχος μου»


Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό», που εδρεύει επί της οδού Κρυστάλλη 49 (περιοχή Τσαλαβούτα), Περιστέρι, υλοποιεί νέο κύκλο σεμιναρίων «Μαθαίνω να διαχειρίζομαι το άγχος μου».

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό», που εδρεύει επί της οδού Κρυστάλλη 49 (περιοχή Τσαλαβούτα), Περιστέρι, υλοποιεί νέο κύκλο σεμιναρίων «Μαθαίνω να διαχειρίζομαι το άγχος μου».

Σκοπός του προγράμματος είναι η κατανόηση του στρες και η ανάπτυξη δεξιοτήτων για την αντιμετώπιση του. Εισηγήτρια και συντονίστρια των βιωματικών εργαστηρίων θα είναι η κα Κέλλυ Σταυροπούλου, Ψυχολόγος Υγείας, MSc, έλος της επιστημονικής ομάδας του «Οδοιπορικού». Το σεμινάριο αποτελείται από 4 (τέσσερις) ενότητες:

1. Στρες και προσωπικότητα (13.2.2012)
2. Στρες και συναίσθημα (20.2.2012)
3. Διαχείριση ελεύθερου χρόνου (5.3.2012)
4. Τεχνικές χαλάρωσης – Μαθαίνω να αποβάλω το στρες (12.3.2012)

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής σεμιναρίου: Δευτέρα, 16:30-19:00.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όσους συμμετάσχουν σε 3 τουλάχιστον συναντήσεις.

Πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων μέχρι την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 τηλεφωνικώς στο 210-5786888, e-mail kp.odiporiko@yahoo.gr με την ένδειξη «Μαθαίνω να διαχειρίζομαι το άγχος μου».

(Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 18 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Σεμινάριο «Μαθαίνω να διαχειρίζομαι το άγχος μου»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό», υλοποίησε δύο (2) ακόμα κύκλους σεμιναρίων «Μαθαίνω να διαχειρίζομαι το άγχος μου», τους μήνες Οκτώβριο έως και Δεκέμβριο 2011. Ο κάθε κύκλος αποτελούνταν από 4 συναντήσεις διάρκειας 10 ωρών. Και τα δύο σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο ΚΥΒΕ Περιστερίου. Εισηγήτρια και Συντονίστρια της Ομάδας ήταν η κα Κέλλυ Σταυροπούλου, Ψυχολόγος Υγείας MSc, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Οδοιπορικού.

Στο Σεμινάριο αυτό οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν και εκφράζουν το στρες μέσα από μια σειρά διαλέξεων και βιωματικών ασκήσεων. Οι συμμετέχοντες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τρόπους μείωσης του άγχους και την υιοθέτηση θετικής στάσης απέναντι στους αγχογόνους παράγοντες, καθώς και την σημασία βελτίωσης των προσωπικών τους δεξιοτήτων για την επίλυση προβλημάτων, και διαχείρισης χρόνου.

Εξαιρετικά αποτελεσματική αποδείχθηκε η εφαρμογή τεχνικών χαλάρωσης ως προς την αύξηση της συγκέντρωσης και την μείωση του έντονου άγχους.

Εντυπωσιακό ήταν το ενδιαφέρον των Δημοτών μας για τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο. Το «Οδοιπορικό» στην προσπάθειά του να καλύψει το αίτημα του κόσμου, συνεχίζει με νέο κύκλο σεμιναρίου που θα ξεκινήσει την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012.

Ομάδα γονέων στο 39ο Δημοτικό σχολείο Περιστερίου

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ομάδα Γονέων που έγινε σε αίθουσα του 39ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου από την κα Κέλλυ Σταυροπούλου, Ψυχολόγο Υγείας, MSc, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό», η οποία κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά έξι (6) συναντήσεις διάρκειας δύο (2) ωρών η κάθε μία. Στόχος της Ομάδας ήταν η ενδυνάμωση του γονέων στον απαιτητικό τους ρόλο, μέσα από συζήτηση και βιωματικές ασκήσεις.

Η θεματολογία των συναντήσεων ήταν ποικίλη, καλύπτοντας τομείς όπως επικοινωνία και έκφραση συναισθημάτων, τα χαρακτηριστικά ενός καλού γονέα, ενίσχυση αυτοεκτίμησης και συγκρούσεις στην οικογένεια.

Η ενεργητική συμμετοχή των γονέων στις συζητήσεις καθώς και τα πολλαπλά ερωτήματα τα οποία αναδείχθηκαν, δήλωσαν την αναγκαιότητα επιπλέον συναντήσεων με τους γονείς.

Οι συμμετέχοντες και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ευχαρίστησαν θερμά το «Οδοιπορικό» και την κα Σταυροπούλου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment