Δυτική Αθήνα

Νέοι κοινόχρηστοι χώροι στο «οπλοστάσιο» του Δήμου Ιλίου

Στη φαρέτρα των ιδιοκτησιών του ο Δήμος Ιλίου προσθέτει τρεις ακόμα κοινόχρηστους χώρους (πρασίνου, παιδικής χαράς, στάθμευσης) προς όφελος των πολιτών.

Πρόκειται για ακίνητα επί των οδών Ραδιοφωνίας, Πριάμου και Λεωφ.Θηβών στα Ο.Τ.2214 (παιδική χαρά) – Ο.Τ.2214Α (ΚΧ Πράσινο) – Ο.Τ.2215 (χώρος στάθμευσης) στην περιοχή Ραδιοφωνίας, συνολικού εμβαδού 3240,07 τ.μ.

Η χρηματοδότηση για την αποζημίωση των δικαιούχων, ύψους 486.010,50 €, θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του προγράμματος με αντικείμενο «Απόκτηση ελευθέρων κοινόχρηστων χώρων 2019».

Οι χώροι θα αποτελούν αυτοτελείς και ανεξάρτητες ιδιοκτησίες του Δήμου Ιλίου ενώ με την απελευθέρωση τους και την υλοποίηση του θεσμοθετημένου ρυμοτομικού σχεδίου, θα ολοκληρωθεί ένας σημαντικός χώρος πρασίνου και αναψυχής στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Νίκος Ζενέτος επισήμανε πως οι χώροι πρασίνου και αθλοπαιδιών είναι δείγμα υγείας, ευημερίας και ποιότητας ζωής και πως σε μια εποχή ιδιαίτερα ευάλωτη σε υγειονομικούς κινδύνους, το να μπορούν οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε περισσότερους τέτοιους χώρους, είναι πολλαπλά σημαντικό.

«Στον Δήμο Ιλίου δίνουμε προτεραιότητα στη συνεχή απόκτηση και διεύρυνσή τους και, στο πλαίσιο αυτό, αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο, για τη συμβολή τους σε αυτήν την προσπάθεια» ανέφερε ο δήμαρχος.

Related posts

Δυτική Αθήνα: Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

Peristeri News

Διοργάνωση Ημερίδας για τις Έρευνες Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Διοργάνωση Ημερίδας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Leave a Comment