PeristeriNews.gr
Πολιτική

Νέο μήνυμα στην Τουρκία από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας


Νέο μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τη Λήμνο και τον Άη Στράτη.

Μιλώντας στο προσωπικό του Σώματος Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί στη Λήμνο, τόνισε πως όλοι αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν ούτε γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο ούτε αμφισβητήσεις, οι οποίες, όπως είπε, κινούνται μεταξύ παραλογισμού και γελοιότητας.

«Και να θυμάστε κάτι» πρόσθεσε: «Είστε γενναίοι μαχητές γιατί υπερασπίζεστε την αποστολή σας χωρίς να προκαλείτε κανέναν. Απαντάτε στις προκλήσεις όπως τους αρμόζει με το “Μολών λαβέ”».

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε πως «εμείς οι Έλληνες ποτέ δεν προκαλέσαμε γιατί δεν θεωρήσαμε ότι η πρόκληση είναι ίδιον της Ιστορίας μας και του χαρακτήρα μας». «Απαντάμε όμως στις προκλήσεις, επομένως προς εκείνους οι οποίοι προκαλούν  εμείς εξακολουθούμε να λέμε πάντοτε το ίδιο: Η πρόκληση, και ιδίως η αναίτια πρόκληση, είναι ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε το μήνυμά του για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας:

«Είμαστε το όριο της Δύσης και της Ευρώπης. Δεν αποκλείουμε κανέναν  από εκείνους που βρίσκονται ανατολικότερα να’ρθουν κοντά μας. Αντιθέτως, τους το ζητάμε, τους προτρέπουμε και τους λέμε ότι είμαστε εδώ να στηρίξουμε την πορεία τους προς την Ευρώπη και ιδίως το λέμε αυτό προς  την Τουρκία. Ταυτοχρόνως όμως θέτουμε πάντοτε αυτή την προϋπόθεση, που δεν την θέτουμε μόνο  εμείς ως Έλληνες, θέτει ολόκληρη η Ευρώπη: Σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, σεβασμός του Ευρωπαϊκού κεκτημένου. Ο δρόμος είναι ανοιχτός για το μέλλον τους, αλλά πρέπει να σεβαστούν αυτά που είπα. Αν δεν το πράξουν, τον δρόμο τον έφραξαν εκείνοι, όχι εμείς».

Ανάλογα μηνύματα έστειλε ο κ. Παυλόπουλος και μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο «Υποσμηναγού Νικόλαου Σιάλμα» στον Άη Στράτη:

«Η ιερή μνήμη του ηρωικού Υποσμηναγού Νικολάου Σιαλμά εκπέμπει πάντοτε προς κάθε κατεύθυνση το εξής μήνυμα:  Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ. Και φυλάσσουν πάντοτε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία μας, αλλά και τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ιερή του μνήμη όμως εκπέμπει κι ένα άλλο μήνυμα προς κάθε έναν που προκαλεί και, κυρίως, προς κάθε επίδοξο εισβολέα. Το μόνο μήνυμα που μας έμαθε η Ιστορία μας και οι πρόγονοί μας: “Μολών λαβέ”».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment