PeristeriNews.gr
Οικονομία

Νέο μέτωπο στο πετρέλαιο


Ανοίγει και πάλι το “μέτωπο” του πετρελαίου θέρμανσης καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων καταγγέλλει καταστρατήγηση της συμφωνίας.

Ανοίγει και πάλι το “μέτωπο” του πετρελαίου θέρμανσης καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων καταγγέλλει καταστρατήγηση της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιστροφές φόρων.

Το ΔΣ της ΠΟΠΕΚ συνεδριάζει εκτάκτως την Κυριακή “για να αποφασίσει αν θα συνεχιστεί υπό αυτές τις συνθήκες τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης”.

Σε επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι μπλοκάρονται οι επιστροφές όχι μόνο σε πρατηριούχους με ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά και σε όσους έχουν κάνει ρύθμιση των χρεών τους.

Αναφέρει συγκεκριμένη περίπτωση πρατηριούχου ο οποίο, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν μπορεί να εισπράξει επιστροφές χιλιάδων ευρώ επειδή έχει υπόλοιπο 50 ευρώ από τη ρύθμιση χρέους που είχε κάνει.

Η ΠΟΠΕΚ υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου, όσοι έχουν φορολογική ενημερότητα θα παίρνουν τις επιστροφές.

“Είναι γνωστό πως όποιος ρυθμίζει τα χρέη του, παίρνει φορολογική ενημερότητα. Κατόπιν αυτών η ΠΟΠΕΚ θεωρεί ότι ο κλάδος υφίσταται εν ψυχρώ εμπαιγμό από την ηγεσία του υπουργείου. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment