PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέο μέτωπο φωτιάς στον Ισθμό


Νέο μέτωπο φωτιάς εκδηλώθηκε στην Κορινθία και συγκεκριμένα σε αγροτοδασική έκταση στο Λουτράκι, κοντά στον Ισθμό, όπου σε μικρή απόσταση βρίσκονται οικίες.

Επί τόπου επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές Κορινθίας

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή των Κεχριών Κορινθίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα, με τις περισσότερες διάσπαρτες εστίες, εντοπίζεται στο Γαλατάκι.

Η πυρκαγιά κατέκαψε εκατοντάδες στρέμματα δάσους στις Κεχριές Κορινθίας και απείλησε κατοικημένες περιοχές με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να εισηγηθεί την εκκένωση έξι οικισμών και μιας παιδικής κατασκήνωσης με 260 παιδιά και προσωπικό.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα, ενώ βοήθησε τον γεγονός ότι έπεσαν οι δυνατοί άνεμοι στην περιοχή. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στην περιοχη των Κεχριών . Εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις και κατευθυνόμενη νότια έφθασε ως τα πρώτα σπίτια του οικισμού Siemens, προκαλώντας κυρίως εξωτερικές ζημιές στις περιφράξεις.

Ο οικισμός είχε εγκαίρως εκκενωθεί με εισήγηση της πυροσβεστικής, προκειμένου να μην κινδυνέψουν οι κάτοικοι.

Το ίδιο επαναλήφθηκε σε άλλους πέντε οικισμούς (Γαλατάκι, Άγιος Κωνσταντίνος , Αθίκια, Άγιος Ιωάννης , Αλαμάνα ). Επίσης εκκενώθηκε και η παιδική κατασκήνωση «Summer Fun» με 250 παιδιά και εργαζόμενους να μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο με Λεωφορεία του Δήμου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment