PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στο Περιστέρι – Μαζικά τεστ στο Δήμο


Για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το Περιστέρι απασχολεί τον ΕΟΔΥ αφού θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ένας εργαζόμενος του Δήμου.

Μετά τα πολλαπλά κρούσματα σε ιδιωτική μονάδα Υγείας της πόλης, αυτή τη φορά ο ιός χτύπησε εργαζόμενο του Δήμου Περιστερίου.

Πρόκειται για εργαζόμενο στην υπηρεσία καθαριότητας και συγκεκριμένα οδηγό απορριματοφόρου που τις προηγούμενες μέρες υποβλήθηκε σε εξετάσεις στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και βρέθηκε θετικός.

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη βδομάδα όταν ο εργαζόμενος δεν αισθανόταν γεύση και αυτό τον προβλημάτισε βάζοντας τον σε σκέψεις ότι μπορεί να έχει προσβληθεί από τον ιό. Το βράδυ της περασμένης Κυριακής ενημέρωσε την αρμόδια Αντιδήμαρχο, Μαίρη Τσιώτα και μετέβη στο δημόσιο νοσοκομείο με δική του πρωτοβουλία ώστε να υποβληθεί στο τεστ.

Ο οδηγός κρίθηκε ασυμπτωματικός από τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ και τέθηκε σε καραντίνα όπως επίσης σε καραντίνα τέθηκαν το πλήρωμα που δούλευαν μαζί και οι άνθρωποι του οικογενειακού του κύκλου.

Απολύμανση στο Δημοτικό Γκαράζ

Με την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων ξεκίνησαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ανίχνευσης και απολύμανσης σε όλο το δημοτικό γκαράζ του Περιστερίου επί της Αγίου Βασιλείου.

Το θετικό της υπόθεσης ήταν ότι ο οδηγός που βρέθηκε θετικός απασχολούσε μόνο ένα συγκεκριμένο όχημα καθαριότητας ενώ με εντολή της διοίκησης έγιναν απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του γκαράζ και σε κάθε όχημα ξεχωριστά.

Μέχρι στιγμής οι συνάδελφοι εργαζόμενοι του οδηγού στο πλήρωμα του απορριμματοφόρου δεν έχουν αισθανθεί κάποιο σύμπτωμα όπως επίσης και τα άτομα της οικογένειας του ενώ όλοι έχουν τεθεί σε 10ημερη καραντίνα.

Μαζικά τεστ σε όλους του εργαζόμενους του Δήμου Περιστερίου

Από τις αρχές της προηγούμενης βδομάδας είχαν ανακοινωθεί στους εργαζόμενους του Δήμου Περιστερίου ότι θα πραγματοποιηθούν μαζικά τεστ σε όλες τις υπηρεσίες πριν ακόμα σκάσει το νέο κρούσμα στον οδηγό καθαριότητας.

Σύμφωνα με πηγές του Δήμου είχε γίνει έκκληση στον ΕΟΔΥ ώστε να γίνουν τεστ τόσο από τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη όσο και από τον Αντιδήμαρχο Υγείας Γιώργο Μπεκιάρη.

Από χθες έχουν ξεκινήσει τα τεστ στους εργαζόμενους του γκαράζ, για αύριο είναι προγραμματισμένα τεστ στο Δημαρχείο και την Τρίτη στις υπηρεσίες της Ξυλοτεχνίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Leave a Comment