PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νεκρός ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής από έκρηξη στην Τσεχία (v)


Μυστηριώδης έκρηξη σκότωσε τον πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής στην Τσεχία.

Μυστηριώδης έκρηξη σκότωσε τον πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής στην Τσεχία. Η αστυνομία της χώρας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να καταδεικνύει ότι η έκρηξη η οποία στοίχισε τη ζωή του Παλαιστίνιου πρεσβευτή στη χώρα ήταν επίθεση.

Ο πρεσβευτής Τζαμάλ αλ Τζαμάλ υπέκυψε στα τραύματα τα οποία είχε υποστεί νωρίτερα σήμερα, όταν σημειώθηκε έκρηξη καθώς άνοιγε ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο είχε εγκατασταθεί στην νέα κατοικία του πρόσφατα. Μια πηγή της τσεχικής κυβέρνησης δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η έκρηξη πιθανόν οφειλόταν σε μια αντικλεπτική συσκευή που συνοδεύει την μονάδα.

Δεν είναι σαφές τι συσκευή ήταν αυτή. Ορισμένα χρηματοκιβώτια είναι εφοδιασμένα με μηχανισμούς σχεδιασμένους για να καταστρέφουν απόρρητα έγγραφα αν κάποιος πειράξει την κλειδαριά τους.
Η αστυνομία της Πράγας διευκρίνισε ότι ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε μετά την έκρηξη το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς στην διώροφη κατοικία του. Ουδείς άλλος τραυματίστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, παρά το ότι η οικογένεια του διπλωμάτη βρισκόταν εκεί τη στιγμή της έκρηξης.

Δεν είναι ορατές ζημιές στην πρεσβευτική κατοικία από τον δρόμο.

«Υπήρξε πυροδότηση εκρηκτικού, μέχρι στιγμής αγνώστου συνθέσεως», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Αντρέα Ζούλοβα. «Ο πρεσβευτής. . . διακομίστηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα». Αργότερα, προσέθεσε ότι υπέκυψε.

Ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης δήλωσε ότι ο πρεσβευτής «είχε μετακομίσει πρόσφατα» σε αυτή την κατοικία. Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, επικαλούμενο μια ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, μετέδωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε όταν ο Τζαμάλ προσπάθησε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο που είχε μεταφερθεί στην κατοικία του από τα παλιά γραφεία της παλαιστινιακής πρεσβείας. Το παλαιστινιακό ΥΠΕΞ ανέφερε ακόμη ότι θα στείλει μια αντιπροσωπεία στην Πράγα για να «βοηθήσει στην έρευνα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment