PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νεκρός ο διοικητής της Χαμάς που ενορχήστρωσε τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου


Νεκρός από ισραηλινά πυρά έπεσε ο διοικητής της Χαμάς που ενορχήστρωσε τις επιθέσεις στις περιοχές Ερέζ και Νετίβ Χασάρα την 7η Οκτωβρίου, Naseem Abu Ajina όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός (IDF).

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του IDF σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, που πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από την υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet και τη Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών.

Συμπληρώνει δε πως, «η εξάλειψή του αποτελεί σημαντικό πλήγμα στις προσπάθειες της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς να εμποδίσει τις χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραηλινού Στρατού» στη Λωρίδα της Γάζας.

 

 

O Αμπου Ατζίνα ήταν ο διοικητής του τάγματος Beit Lahia στη Βόρεια Μεραρχία της Χαμάς.

Προηγουμένως, ο Ajina είχε την εποπτεία των εναέριων δυνάμεων της Χαμάς και είχε συμμετάσχει στην ανάπτυξη των drones και των αντιαεροπορικών επιδρομών της οργάνωσης.

Κατάρριψη drone από τις ισραηλινές δυνάμεις

Στο μεταξύ, σειρήνες για αεροπορικές επιδρομές ήχησαν σήμερα, Τρίτη (31/10) στην περιοχή της Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα και ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ο συναγερμός αφορά πιθανή διείσδυση εχθρικού εναέριου μέσου.

Αργότερα, έγινε γνωστό πως το Ισραήλ κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα.

Πλήγματα σε 300 στόχους μέσα στη νύχτα

Νωρίτερα, οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως τα στρατεύματά τους σκότωσαν «πολλούς» μαχητές της Χαμάς κατά τη διάρκεια χερσαίων επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας την Δευτέρα (30/10), σημειώνοντας πως κατάφεραν πλήγματα σε περίπου 300 στόχους.

Επεσήμανε πως, οι στόχοι που χτυπήθηκαν από χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις περιελάμβαναν θέσεις εκτόξευσης κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων και ρουκετών, εισόδους σηράγγων και στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χαμάς.

 

 

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τους New York Times, στρατεύματα το βράδυ της Δευτέρας (30/10) φάνηκε να έχουν περικυκλώσει την Γάζα από βορρά και νότο και διατηρώντας τις περισσότερες δυνάμεις έξω από το θύλακα, στρατηγική που ονομάζεται «κίνηση τσιμπίδας».

Νετανιάχου για άμαχους στη Γάζα: «Νόμιμη πολεμική ενέργεια, με τραγικές συνέπειες»

Με τον αριθμό των αμάχων θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας να αυξάνεται κάθε ώρα που περνά, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου αποκρούοντας τις επικρίσεις σχολιάζει πως αποτελεί «νόμιμη πολεμική ενέργεια, με τραγικές συνέπειες».

Μάλιστα, δεν δίστασε, να συγκρίνει τον πόλεμο που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή, που έχει μακρά ιστορία στην περιοχή, με τον αγώνα των Συμμάχων εναντίον του ναζισμού στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι Σύμμαχοι, αναφέρει, «συνέχισαν τον πόλεμο μέχρι τέλους, παρά τις τραγικές συνέπειες, διότι γνώριζαν πως κρινόταν το μέλλον του πολιτισμού και ολόκληρης της ανθρωπότητας».

«Λοιπόν, σας λέω τώρα πως κρίνεται το μέλλον του πολιτισμού μας», συμπλήρωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment