PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νεκρός διαδηλωτής από πυρά δυνάμεων ασφαλείας στη Συρία


Ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του την Παρασκευή από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Χομς.

Ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του την Παρασκευή από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Χομς. Χιλιάδες Σύροι πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Μπασάρ Αλ Άσαντ είχε δώσει εντολή στα στρατεύματα να μην επιτεθούν στους διαδηλωτές. «Εθνικό διάλογο» προανήγγειλε ο υπουργός Πληροφοριών.

«Υπήρξε ένας νεκρός στη Χομς όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν μία από τις διαδηλώσεις» δήλωσε ακτιβιστής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Ο νεκρός ονομάζεται Φουάντ Ραζάμπ, 40 ετών. Χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι» διευκρίνισε.

Στην Ντεράα οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν τους αντικαθεστωτικούς, επεσήμαναν ακτιβιστές.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν στον αέρα με αυτόματα όπλα στη Ντεράα για να διαλύσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί μετά την προσευχή» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ακτιβιστής.

Χιλιάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους μετά τις προσευχές της Παρασκευής. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Σύρος πρόεδρος είχε δώσει διαταγή στις δυνάμεις ασφαλείας να μην επιτεθούν σε διαδηλωτές.

Διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης Κουαμεσλί. Υπήρξαν μικρές συγκρούσεις, οι οποίες έληξαν ειρηνικά. Συγκεντρώσεις έγιναν και σε περιοχές της Δαμασκού.

Ο συριακός στρατός αποσύρθηκε από τη Μπανιάς, πόλη στην οποία είχε εισβάλει το Σάββατο, δήλωσε ο Σύρος υπουργός Πληροφοριών Αντνάν Μαχμούντ σε συνέντευξη Τύπου.

«Αφού βεβαιώθηκαν ότι αποκαταστάθηκε η ασφάλεια, οι μεραρχίες του στρατού έχουν αρχίσει να αποσύρονται σταδιακά από τη Μπανιάς και τα περίχωρα της» πρόσθεσε.

«Οι μεραρχίες του στρατού που είχαν αναπτυχθεί στη Ντεράα και την επαρχία έχουν ολοκληρώσει την αποχώρησή τους από αυτές τις περιοχές» επεσήμανε.

Πρόσθεσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει στη χώρα «εθνικός διάλογος».

Η Βρετανία κάλεσε τον πρεσβευτή της Συρίας για να διαμαρτυρηθεί για τη βία και να προειδοποιήσει με νέες κυρώσεις που θα έχουν ως στόχο «την ιεραρχία του καθεστώτος» εάν ο Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν θέσει τέλος στη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, τουλάχιστον 850 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τους τελευταίους δύο μήνες στη Συρία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment