PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νεκρός 30χρονος που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα


Τραγική κατάληξη είχε η βόλτα μιας παρέας snowborders στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Στο νοσοκομείο Γρεβενών διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος 30χρονος σκιέρ, ο οποίος παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας ήταν κλειστό και ο νεαρός μαζί με μια παρέα πέντε φίλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό έφθασαν το βράδυ της Πέμπτης σε ξενώνα του χιονοδρομικού κέντρου.

Το πρωί κάνοντας πεζοπορία έφτασαν σε βουνοπλαγιά και ξεκίνησαν την κατάβαση τους με χιονοσανίδες. Στο σημείο εκείνο φαίνεται ότι υπήρξε κατολίσθηση που είχε ως αποτέλεσμα να τον παρασύρει.

Οι φίλοι του κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον απεγκλωβίσουν από τα χιόνια και με το ειδικό όχημα του χιονοδρομικού, που είχε φθάσει ήδη στο σημείο, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο που σταθμεύει μονίμως στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού κέντρου και ξεκίνησε αμέσως διακομιδή του στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Λίγη ώρα αργότερα τον παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου οι διασώστες έκαναν συνεχώς προσπάθειες για να τον κρατήσουν στην ζωή.

“Επί περίπου δύο ώρες γίνονταν προσπάθειες ανάνηψης, αλλά δεν ανταποκρίθηκε το παιδί και οι γιατροί σταμάτησαν τις προσπάθειές τους. Ο νεαρός είχε φτάσει νεκρός στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί έκαναν προσπάθειες μήπως και τον επαναφέρουν επειδή είχε και υποθερμία”, δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών, Παντελής Αλεξιάδης.

“Τον βρήκαν καταπλακωμένο κάτω από χιόνια. Το πιο πιθανό είναι η ασφυξία από τον όγκο του χιονιού που έπεσε πάνω του που μέχρι να τον βγάλουν δεν κατάφερε να αντέξει . Δεν είχε ούτε εξωτερικά χτυπήματα ή άλλες κακώσεις, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από τη γενική του εικόνα αυτή τη στιγμή και λογικά κατέληξε από ανακοπή. Αυτό βέβαια θα μας το επιβεβαιώσει ο ιατροδικαστής”, πρόσθεσε.

Το χιονοδρομικό κέντρο ήταν κλειστό, λόγω συντήρησης αλλά και κακοκαιρίας. “Το χιονοδρομικό είναι κλειστό, είναι εκτός λειτουργίας, είναι στο στάδιο της προετοιμασίας και μια παρέα ανεβαίνοντας με τα πόδια, τους συνέβη αυτό το ατύχημα. Το συμβάν έγινε εκτός των χιονοδρομικών πιστών”, είπε ο Θωμάς Καραγιάννης, πρόεδρος του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment