PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νεκροί και συλλήψεις σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο Παρίσι



Για δύο νεκρούς στην επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής που βρίσκεται σε εξέλιξη στο προάστιο Σεν Ντενί στο Παρίσι κάνουν λόγο αστυνομικές.

Κατά τις ίδιες πηγές μεταξύ των νεκρών είναι μια γυναίκα που ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη, ενώ ένας ύποπτος εξακολουθεί να βρίσκεται οχυρωμένος.

Τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το iTELE κάνουν λόγο την ίδια ώρα για τρεις νεκρούς.

Δικαστική πηγή ανέφερε ότι μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της επιχείρησης έχουν γίνει τρεις συλλήψεις.

Περίπου πενήντα στρατιωτικοί αναπτύχθηκαν στο βόρειο Παρίσι γύρω από την περιοχή στην οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, κατά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής που έχει ως στόχο τη σύλληψη του υπόπτου που πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι, του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, τραυματίστηκαν επίσης αστυνομικοί.

Ο Αμπααούντ, ο οποίος πιστευόταν αρχικά ότι διοργάνωσε τις επιθέσεις από τη Συρία, θεωρείται τώρα ότι βρίσκεται μεταξύ της ομάδας των ανθρώπων που οχυρώθηκαν στο διαμέρισμα το οποίο έχει περικυκλώσει η αστυνομία στο Σεν Ντενί, προάστιο που βρίσκεται κοντά στο Σταντ ντε Φρανς, μια από τις περιοχές όπου έγιναν οι επιθέσεις της Παρασκευής.

Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν ο 28χρονος ύποπτος, που είναι ενεργό μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, βρίσκεται ακόμη μέσα στο διαμέρισμα που αποτελεί τον στόχο της εφόδου της αντιτρομοκρατικής και στο οποίο πιστεύεται ότι έχουν οχυρωθεί δύο ως τέσσερις ύποπτοι.

«Η επιχείρηση της αστυνομίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν έχει τελειώσει», δήλωσε το τοπικό μέλος του κοινοβουλίου, ο Ματιέ Ανοτέν, στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter. «Όλοι πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους. Εξακολουθούν να βρίσκονται ένοπλοι οχυρωμένοι μέσα στο διαμέρισμα», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι σήμερα δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στο κέντρο του Σεν Ντενί. Επίσης έχει διακοπεί η λειτουργία του μετρό, των λεωφορείων και του τραμ που εξυπηρετούν το Σεν Ντενί λόγω της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την διοίκηση των μέσων μεταφοράς RATP.

Η επιχείρηση βαίνει προς ολοκλήρωση, λέει η Γαλλίδα υπ. Δικαιοσύνης

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο Σεν Ντενί βαίνει προς ολοκλήρωση, δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Κριστιάν Τομπιρά.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης έξι ύποπτοι βρίσκονταν στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί, τουλάχιστον δύο ύποπτοι είναι νεκροί και τρεις έχουν συλληφθεί. Από τους συλληφθέντες ο ένας φέρεται να έχει τραυματιστεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Πούτιν

Peristeri News

Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας

Peristeri News

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

Peristeri News

Leave a Comment