PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νεκροί και οι 5 επιβάτες του υποβρυχίου Titan



Δραματική τροπή πήρε η εξαφάνιση του υποβρυχίου Titan κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, καθώς σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αμερικανικής ακτοφυλακής, είναι νεκροί και οι 5 επιβάτες από ένα «καταστροφικό γεγονός».

Έτσι, σταματούν οι έρευνες διάσωσης, με τις αρχές να ψάχνουν πως καταστράφηκε το σκάφος, καθώς τα σόναρ δεν είχαν εντοπίσει κάποια ασυνήθιστη κίνηση στον βυθό του ωκεανού.

Εντούτοις, φέρεται να έγινε μια εσωτερική κατάρρευση στο σκάφος, πληροφορία που έρχεται μετά τις αναφορές ότι κατασκευάστηκε πρόχειρα και με «παραθυράκια» του νόμου, που παρέκαμπταν την αμερικανική νομοθεσία ασφαλείας.

Επίσης, η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως βρέθηκαν πέντε συντρίμμια πριν από κάποιες ώρες, εντοπίστηκαν περίπου στα 500 με 200 μέτρα από το σημείο που έχει βυθιστεί ο θρυλικός Τιτανικός.

 

Νωρίτερα, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του υποβρυχίου Oceangate έκανε ανάρτηση στο Twitter και υποστήριζε ότι ήταν νεκρό όλο το πλήρωμα. Ωστόσο, εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, τη διέγραψε.

Στην ανάρτηση που είχε κάνει, ανέφερε τα εξής:

«Πιστεύουμε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Stockton Rush, ο Shahzada Dawood και ο γιος του Suleman Dawood, ο Hamish Harding και ο Paul-Henri Nargeolet, έχουν δυστυχώς χαθεί.

Αυτοί οι άνδρες ήταν πραγματικοί εξερευνητές που μοιράζονταν ένα ξεχωριστό πνεύμα περιπέτειας και ένα βαθύ πάθος για την εξερεύνηση και την προστασία των ωκεανών του κόσμου. Οι καρδιές μας είναι με αυτές τις πέντε ψυχές και κάθε μέλος των οικογενειών τους κατά τη διάρκεια αυτής της τραγικής στιγμής. Θρηνούμε για την απώλεια της ζωής και της χαράς που πρόσφεραν σε όλους όσους γνώριζαν».

 

Το μήνυμα σε φίλο επιβάτη

Λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών, ο εξερευνητής David Mearns που ήταν φίλος ενός από τους επιβαίνοντες, είπε στο BBC ότι έλαβε μήνυμα στο Whats App, το οποίο ανέφερε πως εντοπίστηκε «το πλαίσιο προσγείωσης και ένα πίσω κάλυμμα από το υποβρύχιο»

Επίσης, εκπρόσωπος της Pelagic Research Services, της εταιρείας που διαχειρίζεται το ρομπότ που ερευνούσε το ναυάγιο, επιβεβαίωσε στο CNN ότι το τηλεχειριζόμενο όχημά της (ROV), βρήκε το σημείο συντριμμιών.

Ποιοι ήταν οι 5 επιβάτες

Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ. Ο 58χρονος αυτός επιχειρηματίας και λάτρης του διαστημικού τουρισμού ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πώλησης ιδιωτικών τζετ Action Aviation με έδρα το Ντουμπάι.

Επίσης, μέσα στο υποβρύχιο βρίσκονταν και ο Γάλλος εξερευνητής Πολ Ανρί Ναρζολέ και ο διευθύνων σύμβουλος της OceanGate Expedition, Στόκτον Ρας.

Ακόμη, ένας από τους πλουσιότερους άνδρες του Πακιστάν – μέλος του διοικητικού συμβουλίου της φιλανθρωπικής οργάνωσης Prince’s Trust με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο – και ο γιος του ήταν μεταξύ των πέντε ανθρώπων που αγνοούνταν στο υποβρύχιο. Πρόκειται για τον 48χρονο Shahzada Dawood και τον γιο του Sulaiman Dawood, 19 ετών.

Η οικογένεια Dawood είναι από τις πλουσιότερες στο Πακιστάν, αλλά έχει ισχυρούς δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πατέρας του Shahzada, ο Hussain, 79 ετών, είναι πρόεδρος της Dawood Hercules Corporation, η οποία παράγει χημικά, και της Engro Corporation, η οποία παράγει λιπάσματα, τρόφιμα και ενέργεια. Γεννήθηκε στη Βομβάη αλλά σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με δεκατρείς τραυματίες

Peristeri News

Leave a Comment