• Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Νεκροί δύο απαγωγείς στη Κωνσταντινούπολη, σοβαρά τραυματίας ο όμηρος εισαγγελέας

Peristeri News
Μάρτιος31/ 2015

Μετά τους πυροβολισμούς, δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν επιχείρηση διάσωσης, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Νεκροί έπεσαν δύο από τους απαγωγείς, μέλη ακροαριστερής οργάνωσης, οι οποίοι κρατούσαν επί ώρες όμηρο έναν Τούρκο εισαγγελέα μέσα σε κτήριο δικαστηρίων στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγού της τουρκικής αστυνομίας. Ο εισαγγελέας φέρεται να είναι σοβαρά τραυματισμένος, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο εισαγγελέας υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση και παλεύει για τη ζωή του, αναφέρουν τα τοπικά μέσα.

Μετά τους πυροβολισμούς, δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν επιχείρηση διάσωσης, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Παράλληλα, μαρτυρίες έκαναν λόγο για καπνούς που έβγαιναν από το κτήριο, στον έκτο όροφο του οποίου λάμβανε χώρα η ομηρία.

Νωρίτερα, τα μέλη της ακροαριστερής ομάδας είχαν δημοσιοποιήσει φωτογραφία όπου απεικονιζόταν ο εισαγγελέας με ένα όπλο στο κεφάλι, ενώ απειλούσαν να τον σκοτώσουν αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της τουρκικής Hurriyet, πρόκειται για μέλη του Επαναστατικού Κόμματος – Μετώπου Λαϊκής Απελευθέρωσης (DHKP-C) και ο εισαγγελέας ονομάζεται Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ.

Ο τελευταίος είναι ο δικαστικός ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, στις συγκρούσεις γύρω από το πάρκο Γκεζί.

Ο Ελβάν έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 11 Μαρτίου 2014, 269 ημέρες αφότου έπεσε σε κώμα λόγω δακρυγόνου που τον έπληξε στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που είχαν πυροδοτήσει τα σχέδια της τότε κυβέρνησης Ερντογάν για το Πάρκο Γκεζί, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Κιράζ ορίστηκε εισαγγελέας για την υπόθεση προ εξαμήνου.

Το DHKP-C απαιτεί ζωντανή ομολογία από τους αστυνομικούς που σκότωσαν τον Ελβάν, την απόδοση δικαιοσύνης στους αυτουργούς από «λαϊκό δικαστήριο», την απαλλαγή όσων κατηγορούνται για συμμετοχή στις πορείες που έγιναν ως ένδειξη αλληλεγγύης στο θύμα.

Η οργάνωση θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση τόσο από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και από την Τουρκία.