PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Νεφέλες» του Αριστοφάνη από το 11ο ΓΕ.Λ. Περιστερίου


Το 11ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια, με τις ετήσιες παραστάσεις των θεατρικών του ομάδων διαμορφώνοντας και ισχυροποιώντας μια θεατρική παράδοση στο Περιστέρι. Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει μια διαρκής προσπάθεια του σχολείου από το 1999 και μετά, να συμμετέχει ανελλιπώς στους ετήσιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες και να εισπράττει επαίνους και τιμητικές διακρίσεις. Ξεκίνησαν το 2001 με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη (Ειδική διάκριση) και συνεχίζουν με τις εξής διακρίσεις:

  • 2005 “Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη –  Β’ βραβείο στο Αρχαίο δράμα στους 11ους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες.
  • 2006 “Το καινούργιο σπίτι” του Κ.Γκολντόνι – Β’ βραβείο στο σύγχρονο θέατρο στους 12ους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες .
  • 2007 “Ματωμένος Γάμος ” του Federico Garcia Lorca- Α’ βραβείο στο σύγχρονο θέατρο για τις περιοχές Α’ και Γ’ Αθήνας στους 13ους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες.
  • 2008 “Λυσιστράτη ” του Αριστοφάνη, Α’ βραβείο στο Αρχαίο θέατρο για τις περιοχές Γ’ Αθήνας και Aνατολικής Αττικής στους 14ους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες.
  • 2009 “H αυλή των θαυμάτων” του Ιάκωβου Καμπανέλλη- Α’ βραβείο στο σύγχρονο θέατρο στους 15ους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες.
  • 2013 “1ο Βιβλίο ” Ιστορίας του Θουκυδίδη, παρουσίαση στο Εθνικό Θέατρο μετά από πρόσκληση του Ε.Θ. για συμμετοχή στη δράση “Αρχαία κληρονομιά, Νέα Προοπτική”.
  • 2015 “Άλκηστις” του Ευριπίδη – συμμετοχή στο 4ο Διεθνές Προσκήνιο σπουδαστών και νέων του Ιδρύματος Κακογιάννη στην Αρχαία Ολυμπία.
  • 2016 Βάτραχοι” του Αριστοφάνη – συμμετοχή στο “Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη” που διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης.

Φέτος, – καλεσμένοι και πάλι από το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη, ανεβάζουν την παράσταση «Νεφέλες» του Αριστοφάνη στο θεατράκι του σχολείου (Σκαμάνδρου 73 & Κύπρου, Μπουρνάζι) την Παρασκευή 31/3 και το Σάββατο 1/4/2017 στις 8.30 μ.μ.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο Στρεψιάδης, ένας γέρος Αθηναίος χωριάτης, παντρεμένος με μία αριστοκράτισσα Αθηναία, εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα κι απέκτησαν ένα γιο, τον Φειδιππίδη, που αναθρεμμένος σαν αριστοκράτης, έφτασε στο σημείο να καταχρεώσει τον πατέρα του με τις σπατάλες του και την άσωτη ζωή του.

Στριμωγμένος ο Στρεψιάδης από τους δανειστές του παίρνει την απόφαση να στείλει το γιο του στο Φροντιστήριο του Σωκράτη για να μάθει τον άδικο και τον δίκαιο λόγο, ώστε να μπορεί να δικαιώνεται στις δίκες και να γλιτώσει από τα διάφορα δανεικά και τους δανειστές.

Ο Φειδιππίδης, δεν έχει καμιά όρεξη να κλειστεί στη σχολή κι έτσι, ο γέρο-Στρεψιάδης, αναγκάζεται να φοιτήσει ο ίδιος στο Φροντιστήριο. Γρήγορα όμως ο Σωκράτης τον διώχνει ως ανεπίδεκτο μαθήσεως και τελικά πείθει τον γιο του να φοιτήσει στη σχολή του μεγάλου φιλοσόφου. Σύντομα θα αντιληφθεί πως όλα τα μαθήματα που πήρε ο γιος του, θα τα πληρώσει ο ίδιος και πικρά μάλιστα…

Σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία: Πιακουλάκη Μαρία – Κυριακή Σπανού

Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης

Μουσική: Αιμίλιος Πολίτης

Σκηνικά – κοστούμια: Πιακουλάκη Μαρία – Κοκκόρου Ελένη

Παίζουν οι μαθητές (με τη σειρά εμφάνισης):

Στρεψιάδης: Αργυρόπουλος Παναγιώτης

Φειδιπίδης: Κόλλιας Ορέστης

Γυναίκα Στρεψιάδη: Ρούση Ελευθερία

Χαιρεφώντας: Κατσούλης Πάνος

Μαθητές: Ζιβρακάκη Σταματίνα, Ρούση Ελευθερία, Λέντζος Γιάννης, Αθανασοπούλου Αλεξάνδρα, Κόλλιας Ορέστης, Λεβέντη Κέλλυ, Βλαχάκη Χριστίνα, Μάρκου Ιωάννα, Αφιώνη Μαρία

Σωκράτης: Μαρινόπουλος Διονύσης

Χορός Νεφελών: Ζιβρακάκη Σταματίνα, Ρούση Ελευθερία, Αθανασοπούλου Αλεξάνδρα,  Λεβέντη Κέλλυ, Βλαχάκη Χριστίνα, Μάρκου Ιωάννα, Αφιώνη Μαρία

Δίκαιος Λόγος: Κατσούλης Πάνος

Άδικος Λόγος: Ζιβρακάκη Σταματίνα

Πασίας: Λέντζος Γιάννης

Αμυνίας: Αθανασοπούλου Αλεξάνδρα

Σωκράτης (Απολογία): Βλαχάκη Χριστίνα

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment