PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέες υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου


Άλλες δύο υποθέσεις διαδικτυακής παιδικής πορνογραφίας ήρθαν στο φως από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που σχημάτισε ισάριθμες δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο ανδρών.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική Επικράτεια ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του Διαδικτύου, οι οποίοι, αποκτώντας πρόσβαση σε ιστoσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, μεταφόρτωσαν πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Και για τις δύο αυτές περιπτώσεις ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε συνδέσεις Διαδικτύου που χρησιμοποιούσαν οι δύο δράστες.

Στην πρώτη περίπτωση, σε κατ’ οίκον έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικών της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής κι ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα αποθήκευσης.

Στη δεύτερη, έγινε επίσης έρευνα στο σπίτι του εμπλεκόμενου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, tablet και κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM.

Τα κατασχεθέντα αυτά ψηφιακά μέσα απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών.

Με την ευκαιρία, η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 111 88
  • Στέλνοντας e – mail στο: ccu @ cybercrimeunit . gov . gr
  • Μέσω Twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω της Διαδικτυακής Πύλης ( Portal ) της Ελληνικής Αστυνομίας: https :// goo . gl / UWkku 9
  • Μέσω της εφαρμογής ( application ) για έξυπνα κινητά τηλέφωνα ( smart phones ): CYBERKID

Σχετική ενημέρωση υπάρχει και στον δικτυακό τόπο: http :// cyberalert . gr / feelsafe

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment