PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέες κινητοποιήσεις από Δευτέρα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ΟΣΕ


Από την προσεχή Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στον ΟΣΕ που αντιδρούν με αυτό τον τρόπο στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Άπό την προσεχή Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στον ΟΣΕ που αντιδρούν με αυτό τον τρόπο στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Εκπρόσωποι των εργαζομένων, αναφέρουν πως με τις διαδοχικές αναδιαρθρώσεις που έχουν γίνει στις αστικές συγκοινωνίες, έχουν χάσει ήδη έως και το 48% των αποδοχών τους.

Παράλληλα, αν ενταχθούν πλήρως στο ενιαίο μισθολόγιο, πέρα από τις επιπλέον περικοπές που θα έχουν στους μισθούς, θα τεθεί και ζήτημα μισθολογικής ανισότητας, καθώς εργαζόμενοι που θα παρέχουν την ίδια εργασία θα αμείβονται διαφορετικά.

ΟΣΕ

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ από την πλευρά τους, αντιδρούν επίσης στην απόσχιση του τμήματος συντήρησης βαγονιών του ΟΣΕ, της Rosco, η οποία πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί, ενώ δεν αποκλείουν να επεκταθούν οι κινητοποιήσεις τους και μέσα στις εορτές.

Αν προχωρήσει η απόσχιση της Rosco θα οδηγηθούν σε απόλυση 800 εργαζόμενοι, καθώς δεν έχει συνταχθεί καμία μελέτη βιωσιμότητας για την εν λόγω εταιρεία, ούτε έχει καταρτισθεί οργανόγραμμα, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Θανάσης Λεβέντης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment