PeristeriNews.gr
Πολιτική

Νέες αιχμές Ευκλ. Τσακαλώτου κατά ΔΝΤ


Αιχμηρός για μια ακόμη φορά σε ό,τι αφορά τη στάση που κρατά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απέναντι στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

«Είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε τον λόγο για τον οποίο το ΔΝΤ ζητά πολύ περισσότερα μέτρα συγκριτικά με αυτά που είχαν συμφωνηθεί το καλοκαίρι κατά την υπογραφή του μνημονίου, δεδομένου ότι οι οικονομικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με τότε», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος ενώ επανέλαβε ότι «η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις διακυβεύει την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος».

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης να μην υπάρξει νέα περικοπή των συντάξεων ενώ χαρακτήρισε παραπλανητικά τα στοιχεία που επικαλείται ο Πόλ Τόμσεν και τα οποία ανεβάζουν τη δαπάνη του δημοσίου για τις συντάξεις στο 10% του ΑΕΠ.

Ο ίδιος χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για μεγαλύτερη εμπλοκή του στο ελληνικό πρόγραμμα και υπογράμμισε πως χρειάζεται ένας μεσολαβητής που θα εξετάζει τον οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο του προγράμματος αλλά και θα παίζει ρόλο στις διαφωνίες μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την οικειοθελή αποκάλυψη των εισοδημάτων, μια πολιτική που έχει ήδη εφαρμοστεί σε Γαλλία και Ιταλία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment