PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νέα σύσκεψη Αναστασιάδη – αρχηγών


Στο τραπέζι εναλλακτική πρόταση για την έξοδο της χώρας από το οικονομικό αδιέξοδο.

Εναλλακτική πρόταση για την έξοδο της χώρας από το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει μετά από την καταψήφιση της απόφασης του Eurogroup για επιβολή φόρου στις καταθέσεις, αναμένεται να παρουσιάσει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε σύσκεψη που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς στις 09.30 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η λύση για τη διάσωση της Κύπρου πρέπει να ληφθεί το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, δεν μας παίρνει άλλος χρόνος και όλοι πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, φέρεται να δήλωνε ο κ. Αναστασιάδης το βράδυ της Τετάρτης μετά τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις.

Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η πρόταση αφορά τη δημιουργία διαρθρωτικού επενδυτικού ταμείου με την ενίσχυση διαφόρων Ταμείων Προνοίας, ακινήτων, κ.λπ., ενώ φαίνεται ότι επανέρχεται στο τραπέζι και το κούρεμα καταθέσεων, αλλά σε μια πιο ήπια μορφή.

Το νέο σχέδιο δεν αποκλείεται να τεθεί αργότερα το απόγευμα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής προς ψήφιση.

Κλειστές όλη την εβδομάδα οι τράπεζες

Κλειστές, εν τω μεταξύ, θα παραμείνουν οι τράπεζες σήμερα και αύριο, όπως ανακοίνωσε χθες η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

«Μετά την απόρριψη της ψήφισης του νομοσχεδίου για την επιβολή τέλους επί των καταθέσεων από την Βουλή των Αντιπροσώπων, κρίθηκε αναγκαία η κήρυξη της 21ης και 22ας Μαρτίου 2013 ως τραπεζικής αργίας, για λόγους δημοσίου συμφέροντος με σκοπό τη διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment