PeristeriNews.gr
Πολιτική

Νέα συνάντηση για Σαμαρά – Βενιζέλο



Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε μία ακόμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

18:50 Δεκάλεπτη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι πολιτικοί αρχηγοί παραμένουν στο γραφείο τους στην βουλή καθώς ενδέχεται τις επόμενες ώρες να υπάρξουν εξελίξεις.

18:31 Στο γραφείο του Πρωθυπουργού βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο, ο υπουργός Εργασίας, ο Σίμος Κεδίκογλου και οι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά

18:18 Λόγω της εμπλοκής που υπήρξε με τις αλλαγές στα εργασιακά και της σύσκεψης που έχει αυτή την ώρα με τον Πρωθυπουργό, ο υπουργός Οικονομικών ανέβαλε την προγραμματισμένη του συνάντηση με την Ένωση Ελληννων Τραπεζών που ήταν στις 18:00 το απόγευμα και θα γίνει αύριο το μεσημέρι.

18:12
Ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά συνομιλεί με τους πολιτικούς συντάκτες και τους ενημερώνει για τον προυπολογισμό

18:00 Ο Πρωθυπουργός έχει σύσκεψη στο γραφείο του στην βουλή με τους στενούς του συνεργάτες, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών

17:45 Τους πολιτικούς συντάκτες ενημερώσε η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Το ΠΑΣΟΚ εκτός από τα εργασιακά είναι αντίθετο και με την τοποθέτηση των χρημάτων της δόσης σε ειδικό λογαριαμό. Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η πολιτική διαπραγμάτευση του Πρωθυπουργού είπε η Φ. Γεννηματά.

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε μία ακόμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Οι αλλαγές στα εργασιακά είναι το μεγάλο «αγκάθι». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαφώνησε για τις αλλαγές που ζητά η τρόικα στα εργασιακά «Δεν πρέπει να ανοίξουν τώρα. Δεν είμαστε προτεκτοράτο» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να πάρει την πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρξει πολιτική λύση.

«Η παράταση της εκκρεμότητας δεν μας βοηθά αυξάνει την ταμειακή πίεση και ανεβάζει τον λογαριασμό των μέτρων. Αλλά σίγουρα ο καθένας που χειρίζεται τα θέματα αυτά θέλει να κάνει το καλύτερο για τον τόπο με τον δικό του τρόπο. Εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση είμαστε εθνικά ενωμένοι» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που επέμεινε ότι το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους πρέπει να λυθεί τώρα.

«Δεν είναι πια τεχνικό θέμα είναι καθαρά πολιτικό. Εμείς θα κάνουμε το εθνικό μας καθήκον αλλά αυτό πρέπει να οδηγήσει σε αποτελέσματα» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και επανέλαβε την αντίθεση του να ανοίξουν τώρα τα εργασιακά. «Δεν πρέπει να ανοίξουν μέτωπα όπως αυτό των εργασιακών που δεν συνεισφέρουν τίποτα στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Είναι αδικαιολόγητο και προκλητικό να ξανανοίγει παρόμοια συζήτηση. Δεν είμαστε προτεκτοράτο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά οι εταίροι μας και η τρόικα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κατηγορηματικά αντίθετος ήταν και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. «Για όσα η τρόικα επιμένει αναφορικά με τα εργασιακά ζητήματα με βρίσκουν αντίθετος οι αξιώσεις της τρόικας αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα. Τα εργασιακά δικαιώματα είναι ήδη αποσαθρωμένα και οι αξιώσεις της τρόικας είναι να ισοπεδωθούν όσα δικαιώματα έχουν απομείνει» είπε ο Φώτης Κουβέλης που χαρακτήρισε «απαράδεκτες» της απαιτήσεις των δανειστών.

«Τα όσα ζητάει η τρόικα δεν έχουν καμία σχέση με δημοσιονομικό αποτέλεσμα για τη χώρα. Εάν γίνουν αποδεκτές οι αξιώσεις η της τρόικα θα αυξηθεί ο αριθμός των απολύσεων, θα τροφοδοτηθεί η ανεργία. Πέρα από την κατάσταση στην οποία θα περιέλθει ένας αριθμός εργαζομένων» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ που επανέλαβε ότι παραμένει αμετακίνητος στην αντίθεση του σε αλλαγές στα εργασιακά.

Προσερχόμενος ο κ. Σαμαράς στη Βουλή, δήλωσε χαρακτηριστικά πως τα μέτρα πρέπει να κλείσουν.

«Αγκάθι» παραμένουν τα εργασιακά καθώς Κουβέλης και Βενιζέλος προβάλλουν αντιρρήσεις στις προτεινόμενες αλλαγές.

Λίγο πριν από την κρίσιμη Σύσκεψη, τα επιτελεία των δύο κομμάτων – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ – έλαβαν ενημερωτικό σημείωμα από τον υπουργό Εργασίας για το περιεχόμενο των αλλαγών. Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γιάννη Βρούτση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment