PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέα σύλληψη για παροχή πλαστών εγγράφων σε μετανάστες


Άλλος ένας άνδρας, Αφγανικής αυτή τη φορά καταγωγής και έχοντας στην κατοχή του 45 πλαστά υπηρεσιακά έγγραφα προσωρινής διαμονής, συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Ο συλληφθείς έφτασε το πρωί στη Λέσβο με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, ενώ στις αποσκευές του βρέθηκαν τα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα.

Οι διωκτικές αρχές θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος μετανάστης, όπως και ένα μετανάστης από την Αλγερία που συνελήφθη την Τρίτη με 67 αυτός πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, δεν είναι παρά τα «βαποράκια» κυκλώματος που κατασκευάζει και διακινεί τέτοια πλαστά έγγραφα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τα έγγραφα φέρονται να έχουν εκδοθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης και σε όλα οι κάτοχοί τους εμφανίζονταν ως Σύροι.

Εικάζεται δε πως προορίζονται για μετανάστες Μαροκινής ή Αλγερινής καταγωγής, δηλαδή για άτομα που δεν δικαιολογούν προσφυγικό προφίλ που θα τους επιτρέψουν την αναχώρηση τους από το νησί και στη συνέχεια το πέρασμα των συνόρων μέχρι τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό με πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα που εντοπίζεται από τις διωκτικές αρχές στη Λέσβο το τελευταίο δίμηνο.

Παράλληλα, η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου ανακοίνωσε τις συλλήψεις 14 μεταναστών από χώρες της Βόρειας Αφρικής, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, λόγω κατοχής πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment