PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέα συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο υπ. Παιδείας την Πέμπτη


Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας διοργανώνει για την Πέμπτη η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), κάνοντας λόγο για εμμονή του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην ψήφιση αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων αναφορικά με τους αναπληρωτές.

Όπως σημειώνει, αυτές οι ρυθμίσεις δεν προβλέπουν μόνιμους διορισμούς καταδικάζοντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία, ανατρέπουν τους πίνακες των αναπληρωτών, κλέβουν την προϋπηρεσία τους και απαξιώνουν το πτυχίο και τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν απ’αυτό, οδηγούν σε κατάργηση εκατοντάδες τμήματα νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα και υποβαθμίζουν τραγικά την προσχολική αγωγή.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη οι σύλλογοι εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν έκτακτες Γ.Σ. και την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας. Την ίδια ώρα οι σύλλογοι εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν ανάλογες συγκεντρώσεις (έδρες περιφερειών, διευθύνσεις εκπαίδευσης)

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των δασκάλων κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας (11.00π.μ.-2.00μ.μ.) Οι τοπικοί σύλλογοι μπορούν να κηρύξουν ενισχυτικά, εάν είναι απαραίτητο, διευκολυντικές στάσεις εργασίας (8.00.πμ.-11.00π.μ. ή 2.οομ.μ.-4.οομ.μ.)

Η ΔΟΕ διεκδικεί:

  • Μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση
  • Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών τώρα
  • Κατάργηση του Ν.3848/10.
  • Άμεση απόσυρση του άρθρου 35 του Σχεδίου Νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση
  • Δεκατετράχρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό
  • Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών με αναλογία 1:15
  • Απόσυρση των προτάσεων του Υπουργείου για το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών, που «ληστεύει» την προϋπηρεσία τους και απαξιώνει τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο τους.
  • Απόσυρση των απαράδεκτων ρυθμίσεων για τον ελάχιστο αριθμό μαθητών στα νηπιαγωγεία που διαλύουν το δημόσιο νηπιαγωγείο, καταργούν τμήματα, συγχωνεύουν νηπιαγωγεία.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment