PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέα προσπάθεια αποσυμφόρησης του Πειραιά


Νέα προσπάθεια να πειστούν οι πρόσφυγες να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας θα καταβληθεί εκ νέου σήμερα, Δευτέρα, από στελέχη του λιμενικού σώματος στο λιμάνι του Πειραιά και ειδικότερα στην πύλη Ε2.

Από το Σάββατο ξεκίνησε η διανομή των ενημερωτικών φυλλαδίων στους δύο επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην Πέτρινη Αποθήκη, χωρίς ωστόσο να έχει σημαντικά αποτελέσματα.

Μιλώντας στο Mega, o πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης τόνισε ότι το φυλλάδιο είναι καλό, αλλά μένει να αποδειχθεί αν είναι αποτελεσματικό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρόσφυγες δεν πείθονται να εγκαταλείψουν τον Πειραιά, κυρίως επειδή τα κέντρα φιλοξενίας δεν είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι είναι οι χώροι στο λιμάνι.

Οι πρόσφυγες, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση, ανέρχονται σε 4.500 άτομα.

Το πρωί της Δευτέρας κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Αριάδνη μεταφέροντας 10 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μιλώντας χθες στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά για το θέμα των προσφύγων που διαμένουν προσωρινά στο λιμάνι, δήλωσε ότι έχει ξεπεραστεί κάθε όριο.

«Μας κατήγγειλαν» υπογράμμισε «ότι δεν κάνουμε αυτό που πρέπει στο θέμα αυτό. Όμως ειδικά στο λιμάνι, ο δήμος δεν έχει καμία δικαιοδοσία και καμία αρμοδιότητα. Παρ’ όλα αυτά, από ανθρωπιστικής πλευράς, κάναμε τα πάντα για να βοηθήσουμε και να συνεισφέρουμε όπως μπορούμε» σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ενώ υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι το λιμάνι θα φιλοξενούσε 1.000 άτομα για 24 ώρες έφθασε να βρίσκονται περισσότεροι από 4.500 άτομα παραπάνω από 1 μήνα στο λιμάνι.

Η εκτίμηση του κ. Μώραλη είναι ότι δεν πρόκειται να αδειάσει το λιμάνι.

Αύριο, Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment