PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νέα πρόκληση Ερντογάν – Δίνει οδηγίες στους Έλληνες πως να ψηφίσουν


Ξεφεύγοντας από κάθε διπλωματικό όριο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη διεκδίκηση ελληνικών νησιών, έφτασε στο σημείο να προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό να «δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού στους κυβερνώντες» διότι «τρέχουν πίσω από περιπέτειες που θα φέρουν καταστροφικό τέλος» για τη χώρα.

«Είναι μια πραγματικότητα ότι ο γείτονας μας στο Αιγαίο πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Γι αυτό στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας έχει την θέση που του αναλογεί. Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες του που τρέχουν πίσω από περιπέτειες οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν πρόκειται να πάμε σε πόλεμο με την Ελλάδα»

Το μεσημέρι της Παρασκευής (1/7) ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε πει πως «δεν πρόκειται να πάμε σε πόλεμο με την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποσχέσεις της». Νωρίτερα και επιστρέφοντας από το ταξίδι του στη Μαδρίτη ο Ερντογάν είχε επιτεθεί στον Ελληνα πρωθυπουργό λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε, αν δεν συμμορφωθεί». «Εάν πρόκειται να ζήσουμε ειρηνικά ως γείτονες, γιατί παραβιάζετε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές σε πολύ λίγο χρόνος; Αν το κάνετε αυτό η αεροπορία μου θα δώσει την κατάλληλη απάντηση. Αν συνεχίσετε αυτό, οι ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να κάνουν το καθήκον τους. Αλλιώς, ο λαός θα ρωτήσει που είναι η αεροπορία μας», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, λίγο αργότερα ο Ερντογάν το πήγε ένα βήμα παρακάτω καθώς μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Αμυνας στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε: «Συστήνουμε στην ελληνική κυβέρνηση που κάνει νταηλίκια, να πάρει μαθήματα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας όσο και από όσα συνέβησαν πριν από έναν αιώνα». Είπε ακόμα: «Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο».

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν ώστε να γίνει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάποια συνάντηση, μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου, αλλά ο ίδιος απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει χρόνο για μια τέτοια συνάντηση. «Διότι είναι προφανές» συνέχισε «πως οπλίζουν τα νησιά και από την άλλη παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας» ενώ διερωτήθηκε «ποιος εγγυάται ότι δεν θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας αυτός που θα συμβιβαστεί τώρα μαζί μας».

Συνεχίζοντας στην ίδια λογική είπε ακόμα ότι γίνεται προσπάθεια να δοθεί μήνυμα με το να πηγαίνουν στα νησιά, με το χτίσιμο τσιμεντένιων καταφυγίων και το σκάψιμο λάκκων. «Δεν έχει καλές προθέσεις (ο Κυρ. Μητσοτάκης). Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις. Αφού τα κάνει λυπάμαι, αλλά δεν μπορούμε να συναντηθούμε. Είπαμε ότι δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου φέτος. Πρέπει να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Ας τακτοποιήσει τον εαυτό του. Δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε αν δεν συμμορφωθεί».

Κυβερνητικές πηγές: Παρέμβαση υπέρ Τσίπρα

Από την πλευρά τους κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Ταγίπ Ερντογάν, κάνουν λόγο για ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας και υπέρ του Αλέξη Τσίπρα. Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως «η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την Πατρίδα τους. Είναι προφανέστατο ότι οι επιτυχίες του πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει. Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια. Εξάλλου, ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment