PeristeriNews.gr
Media

Νέα πλατφόρμα στην τηλεόραση για τις «Λευκές Περιοχές»


Άρχισε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας «Λευκές Περιοχές», στην οποία οι κάτοικοι των περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση στα τηλεοπτικά κανάλια ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας θα μπορούν καταθέτουν αίτηση για να αποκτήσουν δωρεάν.

Ειδικότερα, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για τη δράση «Λευκές Περιοχές». Πρόκειται για 160.869 νοικοκυριά σε 4.079 οικισμούς που βρίσκονταν εκτός τηλεοπτικής κάλυψης.

Τα νοικοκυριά αυτά θα αποκτήσουν πρόσβαση στα κανάλια εθνικής εμβέλειας δωρεάν για διάστημα οκτώ ετών, με μια απλή διαδικασία.

Πώς θα κάνουν αίτηση οι κάτοικοι των «Λευκών Περιοχών»

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι μπορούν μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2021 να υποβάλουν αίτηση ψηφιακά στη σελίδα white-areas.gov.gr, χωρίς υποχρέωση επισύναψης ή προσκόμισης δικαιολογητικών, καθώς τα απαιτούμενα στοιχεία αντλούνται μέσω διαλειτουργικότητας από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης από τα κατά τόπους ΚΕΠ, πάντα χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών. Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτούνται μόνο το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και ο ενδεκαψήφιος αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας του δικαιούχου.

Κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, τα στοιχεία της κύριας και μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερομένου αντλούνται από τις βάσεις δεδομένων του ΔΕΔΔΗΕ και της ΑΑΔΕ μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, λειτουργεί help desk της δράσης. Η επικοινωνία γίνεται είτε μέσω e-mail στο support@tvcoverage.gr είτε από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 – 17.00 στο τηλέφωνο 2152157840.

Πλέον, οι πολίτες των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, καθώς και σε όσους τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης περιφερειακής εμβέλειας μεταδίδονται από τον πάροχο της επιλογής τους.

Στο πλαίσιο της δράσης, η πρόσβαση και η εγγύηση για τον εξοπλισμό παρέχονται δωρεάν για διάστημα οκτώ ετών.

Όπως υποστηρίζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η παροχή του τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω της δράσης δύναται να παρέχεται μέσω όλων των διαθέσιμων τεχνολογιών (δορυφορική, επίγεια, ευρυζωνική). Το συνολικό ύψος της δράσης αναμένεται να ανέλθει στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment