• Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Νέα περίπτωση ψευτογιατρού – Γυναίκα παρίστανε την ιατροδικαστή

Peristeri News
Peristeri News
Ιούλιος07/ 2020

Σε διετή φυλάκιση καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας μία γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη που εμφανίζονταν ως γιατρός – εξωτερική συνεργάτης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και ιατροδικαστής.

Ωστόσο, με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, η έφεση που άσκησε έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η γυναίκα πλησίαζε ανυποψίαστους ασθενείς που έπασχαν από διάφορες μορφές καρκίνου και είχαν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις και τους υποσχόταν ότι μπορεί να τους προμηθεύσει ειδικά χάπια και ιατρικά βοηθήματα για την πάθησή τους, που τα έφερνε αποκλειστικά από το εξωτερικό για τους ίδιους, αποσπώντας έτσι διάφορα χρηματικά ποσά.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης έπειτα από την καταγγελία μιας γυναίκας από το Ερατεινό του δήμου Νέστου στην Καβάλα. Η γυναίκα αυτή έπασχε από καρκίνο και η κατηγορούμενη τής είχε υποσχεθεί ειδικό κοκτέιλ φαρμάκων χημειοθεραπείας.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου-Πούγγουρα, δηλώνει ότι τέτοιες περιπτώσεις απασχολούν πάντα το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου.

Όπως αναφέρει, «οι ασθενείς με καρκίνο, όπως και οι συγγενείς τους, είναι εύκολη λεία για τους επιτήδειους που εκμεταλλεύονται την ανάγκη αυτών για ελπίδα θεραπείας με γνήσια ή θαυματουργά φάρμακα. Δυστυχώς, στον βωμό του πλουτισμού, θυσιάζονται συνειδήσεις και ζωές. Οι πολίτες θα πρέπει να αναζητούν πιστοποίηση της ιατρικής ταυτότητας του θεράποντος τονίζει.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΙΣΚ, «η ποινή για αντιποίηση ιατρικής ιδιότητας θα πρέπει να αναθεωρηθεί και να γίνει αυστηρότερη, γιατί ο κατηγορούμενος προσβάλλει την υγεία, το ύψιστο αυτό αγαθό για κάθε άνθρωπο».

Πηγή: ΑΜΠΕ