PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέα μοναδική εικαστική παρέμβαση του Bleeps στο Περιστέρι (photos)


Ο Έλληνας καλλιτέχνης Bleeps.gr που μας έχει απασχολήσει αρκετές φορές δημιούργησε μια ακόμα μοναδική εικαστική παρέμβαση στο Περιστέρι.

Εικαστικές παρεμβάσεις του μπορεί να βρει κανείς τόσο στην Αιμιλίου Βεάκη όσο και σε άλλα σημεία στην πόλη μας, ενώ πολλά καλλιτεχνήματα του Bleeps συναντάει κανείς σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας.

Η ενασχόληση του Bleeps με την τέχνη των δρόμων ξεκίνησε από το 2003, κατά την περίοδο που κατοικούσε στο Μπρίστολ του Ηνωμένου Βασιλείου και ήρθε σε επαφή με την τοπική street art σκηνή.

Στους δρόμους κάποια από τα έργα αντλούν στοιχεία από “Εννοιολογική τέχνη”, “Λαϊκή τέχνη” και άλλα παρελθοντικά καλλιτεχνικά ρεύματα, ενώ οι πρωταγωνιστές που χρησιμοποιούνται, σχετίζονται με την ερμηνευτική του Bleeps για την κοινωνική ζωή.

Ο σκοπός συλλογικά είναι η εξέταση των θεσμικών στοιχείων (π.χ. θρησκεία, πολιτική, χρηματοπιστωτικό σύστημα, καταναλωτισμός κλπ).

Η διαδικασία της δημιουργίας ξεκινά ως μια αρχική ιδέα, η οποία δέχεται ιστορικά και φιλοσοφικά στοιχεία προκειμένου να οδηγηθεί στην τελική της μορφή.

Όταν όλα αυτά αγγίξουν το στάδιο της υλοποίησης τους, χρησιμοποιούνται ποικίλα μέσα.

Εδώ και μερικές μέρες στη συμβολή της Σαρανταπόρου με την Παναγή Τσαλδάρη στο Περιστέρι ο Bleeps έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική εικαστική παρέμβαση τιμώντας δυο σπουδαίους Περιστεριώτες.

Συγκεκριμένα οι μορφές των Γρηγόρη Μπηθικώτση και Γιάννη Πουλόπουλου απεικονίζονται στη βάση ενός πυλώνα ρεύματος.

Μάλιστα η εικαστική παρέμβαση έχει λάβει από την πρώτη στιγμή τα καλύτερα σχόλια με τους πολίτες να θέλουν να δουν και άλλες παρόμοιες σε σημεία της πόλης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment